İspanya’da Tatil Yapılabilecek Yerler 

İspanya’da Tatil Yapılabilecek Yerler 

Dünya üzerinde İtalya ülkesinden sonra en fazla UNESCO kültür mirasına sahip ülke olarak bilinen İspanya’da görülmesi ve yapılması gereken pek çok etkinlik bulunmaktadır.

Dünya üzerinde İtalya ülkesinden sonra en fazla UNESCO kültür mirasına sahip ülke olarak bilinen İspanya’da görülmesi ve yapılması gereken pek çok etkinlik bulunmaktadır. Bugün ülkemizden ve diğer birçok ülkeden turist akınına uğrayan İspanya, yaz aylarında tatil için de fazlaca tercih ediliyor. Barselona, Malaga, Ibiza gibi destinasyonlar müthiş plajlarıyla birlikte kültürel bir zenginlik ve bitmeyen eğlence hayatı sunuyor. Eğer aklınızda İspanya var ise muhteşem bir tatil planlayabilirsiniz. Planınıza yardımcı bilgilere ise  ulaşmanız mümkün.  

Barselona  

Bu şehir için tam anlamıyla bir sanat eseri demek mümkündür. Rengarenk yapıları, tarih kokan sokakları, yemek kültürü, gece yaşamı ve kısacası her ayrıntısıyla ziyaretçisini büyüleyecek özelliklere sahiptir diyebiliriz. İspanya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Barselona aynı zamanda Katalanya’nın başkenti olma özelliğini de taşımaktadır. Ayrıca Barselona denildiğinde ilk akla gelenlerden biri kuşkusuz dünyaca üne sahip ressam Gaudi olmaktadır. Şehrin çeşitli yerlerinde ünlü ressama ait eserler görebilir, gördükleriniz karşısında ise şaşkına dönebilirsiniz. Barselona’da konaklama ve yeme-içme konusunda kesinlikle sıkıntı çekmezsiniz. Çünkü her bütçeye uygun konaklama alternatifleri barındırdığı gibi aynı zamanda her damak tadına uygun lezzetleri de ziyaretçilerine sunmaktadır.  

 

Madrid  

Dünyaca tanınan Madrid şehri bu ününün büyük bir kısmını başarılı futbol takımı ile edinmiştir. Dünyanın her yerinden maç izlemeye gelen taraftarları ağırlayan şehir, aynı zamanda büyüleyici mimari yapıları, alışveriş noktaları, göz kamaştıran sokaklarıyla da bir hayli gündeme gelmektedir. Madrid şehri diğer ünlü şehirlere oranla çok sayıda bazilika, müze ve tarihi yapı barındırmaz. Ancak alışveriş, yeme-içme ve eğlence konusunda oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Dolayısıyla İspanya tatili denildiğinde gezi ilk akla gelen şehirlerin Barselona ve Madrid olduğu bilinmelidir. Bu nedenle gezi rotanızı önce bu şehirlere çevirmeli ve keşfederek keyifli bir süreç geçirmenizi tavsiye ederiz.  

Sevilla 

 

İspanya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Sevilla’da birçok UNESCO kültür mirası bulunmaktadır. Bunlar arasında Santa Maria de la Sede Katedrali ve Reales Alcazares Sarayı gibi yapılar bulunmaktadır. Bu önemli yapıları gezebilir, dar şirin sokaklarından geçip portakal çiçeği kokuları arasında Flamenko şarkılarını dinleyebilirsiniz. Ayrıca Nisan ayında Guadalguivir Nehri kıyısında düzenlenen Feria de Abril Festivali kaçırmamanız gereken İspanya’nın en önemli festivallerinden biridir. Seyahatiniz Nisan ayında olacaksa mutlaka 1 hafta boyunca süren bu festivale eşlik etmelisiniz.  

Costa Brava 

Katalonya Özerk Bölgesi’ne bağlı bir il olan Costa Brava kalabalıktan uzak sahil şeridindeki bir şehirdir. Keşfedilecek pek çok yeri bünyesinde barındıran bu şehirde masmavi deniz önünüzde yemyeşil orman ise arkanızda yer alarak muhteşem bir atmosferi oluşturmaktadır. Doğa ve denizin iç içe geçtiği bir tatil planı için en ideal noktalardan biri olduğu söylenebilir. Ayrıca İspanya için önem teşkil eden Yunan Arkeolojik Alanı Ampurias da bu bölgede bulunmaktadır. Modern çağ kültürlerine karşı bir ilgi duyuyorsanız bu alanı gezebilir, farklı deneyimler kazanabilirsiniz. İspanya ülkesi bazı şehirleriyle ön plana çıksa bile her şehrinde ayrı bir tarihi dokusu ve farklı kültürleriyle karış karış gezilmeye değer olduğu bilinmelidir.  

İspanya’yı keşfetmeye devam etmek için  sitesindeki tavsiyeleri ve rehberleri okumaya devam edebilirsiniz! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.