İsmim MARKA oldu

İsmim MARKA oldu

Mehmet Ali Kuntoğlu, Torku Konyaspor'un başarısını ve başkanlık yaptığı dönemi anlattı. Kuntoğlu, başkanlık döneminde iyi bir ekip kurumadığını itiraf ederek, yaşanılan şanssızlıklardan dolayı üçlü averaj ile ligden düştüklerini belirtti

HALA BENİ BAŞKANI  BİLİYORLAR

Mehmet Ali Kuntoğlu. Kim ne derse desin, Konyaspor'da yaptıkları ve yapamadıkları ile tarihe geçmiş başkanlardan birisi. Kendisi ile yaptığımız röportaj sırasında söz Konyaspor'da başkanlık yaptığı döneme geldi ve Konyaspor'un Konya için olmazsa olmaz kurumlarından birisi olduğunu söyledi. Beklemediği bir anda Konyaspor'a başkan olduğunu ve hazırlıklız yakalandığını vurgulayan Kuntoğlu, bir itirafta bulunarak, "Hızlı bir giriş yaptım. İyi bir ekip kuramadık. Kulüp yöneticiliğinde acemiliğimiz oldu" dedi. Kuntoğlu şunları söyledi:

"Spordan anlayan iyi manajerlerimiz vardı. Ancak ligten 3'lü averajla küme düştük. Ligde kıyasıya da bir mücadele vardı. Şanssızlık oldu.  Ancak bu görev bana tecrübe kazandırdı. İyi bir tecrübe oldu benim için. Çalışmalarımız boşa gitmedi. Yurt ve şehir dışında hala beni Konyaspor Başkanı olarak biliyorlar. Şu bir gerçek ki, Mehmet Ali Kuntoğlu ismi Konyaspor sayesinde marka oldu. Konyaspor'da görev yapan herkes kesinlikle isim yapıyor. Bunu kimse inkar edemez. Ben 7 yıl önce başkanlığı bıraktım, hala herkes bana 'başkanım' diye hitap ediyor. Sanırım diğer başkanlara da aynı şekilde hitap ediyorlardır. Ben ölünceye kadar da takıma destek vereceğim, çünkü Konyasporla bütünleştim" şeklinde görüş belirtti.

İYİ GELİR VAR BORÇLAR BİTER

"Bugün takımın başarılı olması bizi sevindiriyor, yüceltiyor" diyen Mehmet Ali Kuntoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya'nın UEFA'ya gitmesi beni mutlu etti. Başkan iken şehre 'takımı UEFA'ya götüreceğim' demiştim. Ama UEFA bugün nasip oldu. İyi bir hoca var bugün işin başında. Dönemimde takımın ekonomik imkanları da kısıtlıydı. Gelirleri düşüktü. Şu an gelirler arttı. Sadece Turkcell'den 750 bin lira, Torku'dan 200 bin lira alıyorduk. Atiker belki bu yıl 10 milyon verdi. Lig üçüncüsü olduğu için ciddi gelirler elde etti. Avrupa'dan da para gelir. Konya'da önemli  markalar da takıma destek oluyor. Reklam gelirleri var. Bunu iyi değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.

BU ŞEHRİN ÇOCUĞUYUM

Torku Konyaspor'un iyi bir reklam gelirinin olduğunu kaydeden Mehmet Ali Kuntoğlu, bu gelirle borçların tamamen bitebileceğini söyledi. Kuntoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: "Borçlar tamamen biter. Konyaspor iyi bir ivme kazandı. Takım inşallah daha iyiye gider. Spor şehriyiz. Türkiye'nin en iyi stadına ve taraftarına sahibiz. Gururla maçlara gidiyorum. Konyaspor'a hiç zarar getirmedim. Her zaman takımı destekliyorum. Kimseye bir küskünlüğüm ve kırgınlığım yok. Takımdan para almadım. Tam tersine takıma para verdim. Paramı almak için de mahkemeye koşmadım. Adım şeref tablosunda duruyor. Ne zaman bize bir görev düşse yine geliriz. Bu şehirden para kazanıyorum. Bu şehrin çocuğum. Bu şehrin siyasetine de sporuna da destek olmak için elimizden geleni yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.