İsmailağa Cemaati'nin dergisinden iktidara sert eleştiri

İsmailağa Cemaati'nin dergisinden iktidara sert eleştiri

İsmailağa cemaatine bağlı Marifet Derneği'nin yayın organı Marifet Dergisi'nde yayınlanan başyazıda iktidara sert eleştiriler getirildi.

Marifet Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammed Keskin'in kaleme aldığı yazı "iktidara bayrak açmak" şeklinde yorumlandı.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Marifet Derneği'nin yayınladığı Marifet Dergisi'nin Eylül sayısı kapak yazısında iktidarın "Yeni Türkiye" parolasını eleştiren bir yazı yayınlandı. 
 
"Yeni Türkiye Kimin Türkiye'si" kapağıyla çıkan derginin başyazısını yazan Marifet Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammed Keskin sert bir şekilde iktidarı eleştirdi. 
 
Marifet Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammed Keskin kaleme aldığı başyazıda; Şiilik ve Vehhabilik tehlikesine dikkat çekti. Bunun yanı sıra kavmiyetçiliğin (ırkçılığın) İslam’da asla yeri olmadığını fakat bunun ecdadımızı sevmeyeceğimiz, onların İslam’a olan hizmetleriyle övünmeyeceğimiz anlamına gelmediğine değindi.
 
Yazıda bu dönemde "Türklük" kavramının kötülenmesi eleştirilirken, Türk milletinin "İslam'a girdikleri günden beri İslam'ın sancağını elinde bulunduran" bir millet olduğundan bahsedildi. 
 
ŞİİLİK VE VEHHABİLİĞE DESTEK VERİLDİ
 
Yazıda dikkat çeken bir bölüm ise iktidara yönelik Şiilik ve Vehhabiliğe destek verdiği iddiasıydı.
 
Yazıda, "Elinde devlet imkanlarını bulunduran bazı makam sahiplerinin Ehl-i Sünnet itikadının tarihi düşmanı olan Şii ve Vehhabi uzantılarına büyük imkan tanımaları, Anadolu'nun asli unsurları olan Ehl-i Sünnet Müslümanlarına ise üvey evlat muamelesi yapmalarıdır." ifadeleri kullanıldı. 
 
KATI LAİKLERDEN KURTULALIM DERKEN...
 
Yazı şöyle devam etti: "Müslümana hayat hakkı tanımayan katı laiklerden kutulalım derken, ithal sapık fikirlerin istilasına maruz kalma tehlikesi bizleri derin endişelere sevketmektedir" 
 
İSLAM ALİMİ SÜSÜ VERİLMİŞ ZEVAT: "HAYREDDİN KARAMAN"
 
Yazıda Mustafa İslamoğlu ve Hayreddin Karaman için ise isimleri verilerek "İslam alimi süsü verilmiş bazı zevat" tabiri kullanıldı. 
 
EGEMEN BAĞIŞ VE EFKAN ALA'YA SERT ELEŞTİRİ
 
Eleştirilerden AB Eski Bakanı Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da nasibini aldı. Egemen Bağış için, "Kur'an surelerinin isimlerini alaya alan" denilirken, Ala için ise, "en rezil bir ifadeyle Kainatın Efendisine gurur-kibir isnad eden idareci" nitelemesi kullanıldı. 
 
ECNEBİLERE HAK VAR, MÜSLÜMANA YOK
 
Yazıda ecnebi vakıfların mülkleri iade edilirken, İsmailağa cemaatine bağlı cami ve medreselerinin iade edilmemesi de eleştirildi. 
 
Yazıda iktidarın sıklıkla kullandığı, "Türkiye sadece Türklerin değildir" söylemi de eleştiri yağmuruna tutuldu. "İngiltere İngilizlerin, Almanya Almanların, Fransa Fransızların, İtalya İtalyanların da Türkiye kimin? Bayraklar indikten sonra sıra ülkemizin isminin değişmesine mi gelecek?" denilen yazıda, "Yeni Türkiye'nin kimin Türkiyesi olacağı hususunda ciddi endişeler taşımaktayız" ifadeleri kullanıldı. 
 
İSMAİLAĞA CEMAATİ İKTİDARA BAYRAK AÇTI
 
Yazı İsmailağa cemaatinin iktidara bayrak açması olarak yorumlandı.  
 
İşte Marifet Dergisi Eylül sayısında yayınlanan o yazının tamamı:

190920141507562380699_3.jpg

ss-008.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.