İsmail Ketenci Hoca dualarla uğurlandı

İsmail Ketenci Hoca dualarla uğurlandı

Ömrünü Kur’an hizmetine adayan, binlerce hafız yetiştiren, Konya'nın değerli hocalarından ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ketenci Hoca (85), Hakkın rahmetine kavuştu

3 evlat babası Merhum Ketenci’nin cenaze namazı Hacı Fettah Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı.  Karaman İl Müftüsü M. Lütfi Ketenci’nin de babası olan merhum İsmail Ketenci Hoca’nın cenaze namazına Karaman Valisi Fahri Meral, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, diyanet camiasından çok sayıda isim, STK temsilcileri, hocaefendinin öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi ve sonrası kalabalık nedeniyle zaman zaman zor onlar yaşandı.

418152-001.jpg

img_9895.jpg

HOCAMIZ ÇOK HAFIZ YETİŞTİRDİ

Cenaze namazı öncesi konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, “İsmail Ketenci Hoca, ehl-i Kur’an, ehlullah ve Kur’an’a ömrünü adamış bir hocamız. Bugün refik-i alaya kendisini uğurluyoruz. Musalla bize son vaazdır. Dünya hayatının geçiciliğin söylüyor. Hocamız çok hafız yetiştirdi. ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’i en iyi yaşayanlardan biri idi. Cenab-ı Hakk rahmeti ile muamele buyursun” dedi.



Merhum’un oğlu, Karaman İl Müftüsü M. Lütfi Ketenci de yaptığı konuşmada, “Değerli hazirun, hafız kardeşlerim, Allah sizlerden razı olsun. Bir ömür yanında kaldım. Benim Uhud dağım yürüdü. Hafızların Cebel-i Nur’u yürüdü. İnşallah bu mübarek mevlid kandili gecesinde, Kur’an aşığı babamı, Rasulullah aşkı ile yanan babamı, Allah rahmeti ile muamele buyursun. Rabbim geçmişlerimize rahmet etsin. O’nu peygamberimizin aguşuna gönderiyoruz” ifadelerine yer verdi. Kılınan cenaze namazı sonrası merhumun naaşı tekbirlerle defnedildi. Merhaba Gazetesi olarak Merhum İsmailKetenci Hoca’ya Allah’tan rahmet, başta oğlu Karaman İl Müftüsü M. Lütfi Ketenci, yakınlarına, meslektaşlarına ve öğrencilerine başsağlığı dileriz.

HÂLİD ŞEN

img_9874.jpg

img_9888-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum