İsmail Kaya Musiki  Grubu mest etti

İsmail Kaya Musiki Grubu mest etti

İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tertip ettiği “Muhabbet Nağmeleri” isimli program Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tertip ettiği “Muhabbet Nağmeleri” isimli program Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Grubu tarafından seslendirilen türkü ve ezgiler izleyiciler tarafından ilgi ile dinlendi.

11-4bekir-tekkaymaz.jpg

Programa MEB Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erkan Yakışır, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Tekkaymaz ile öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş da yaptığı konuşmada, “Neslimizin inşası için, yavrularımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Gönül dilini çok önemsiyoruz. Yeryüzünde insanların en iyi iletişim kurabilecekleri dil gönül dilidir. Keşke bu dili iyice kavrayabilsek. Evlatlarımızın sanatla dolu bir genç olmasını önemsiyoruz. Her ferdin bir sanat dalı ile ilgilenmesini önemsiyoruz. Madden ve manen gençliğimizi her alanda imar ve inşa etmek, gönüllerine hitap etmek istiyoruz” dedi.

BAM TELİNE DOKUNALIM DEDİK

İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tekkaymaz da konuşmasında, “Bu sefer gönlün dilinden konuşalım dedik. her zaman farklı farklı cümlelerle, farklı belgelerle değil de biraz gönlümüzün bam teline dokunalım dedik. Gençlerimiz de haydi bismillah dedi. Bir taraftan şiir, bir taraftan türkü, bir taraftan ilahiler ve ezgiler, ortaya güzel şeyler çıktı. Gönül bu ya her şeyi söylemek istiyor, biz doğru olanları yapmaya çalıştık. Programımıza hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Mesele gönle dokunan şeyler yapabilmek. Emeği geçen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. MEB Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin de yaptığı konuşmanın ardından kısa bir şiir ziyafeti verdi.

Konuşmaların ardından İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Grubu’nun konserine geçildi. İlgi ile izlenen programda öğrenci velileri ve yakınları konseri telefonları ile çekerek kaydetti. Musiki grubunda şu isimler yer aldı: “Neyzen, Ali Çetiner. Bağlama, Harun Gökgöz ve Ahmet Hakan Şan. Gitar, M. Emin Kıvanç. Erbane, Muhammet Emin Altuntaş. Koroda, Hasan Basri Yigin, Ahmet Tanoglu, Furkan Bağ, Mehmet Meleş. Solist Metin Ulaş. Şiir, İrfan Aytaç, Emirhan Altun, Erkam Kaplan, Furkan Bağ, Yunus Emre Kaya, Şamil Eş.”

HÂLİD ŞEN

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.