İsmail Kartal: Moral Ve Motivasyonumuz Üst Düzeyde

İsmail Kartal: Moral Ve Motivasyonumuz Üst Düzeyde

Fenerbahçe’nin yardımcı antrenörlerinden İsmail Kartal, takımda moral ve motivasyonun üst düzeyde olduğunu söyledi.FBTV’ye açıklamalarda bulunan Kartal, kamp döneminin iyi başladığını belirterek, "Kamp gerçekten çok güzel gidiyor....

Fenerbahçe’nin yardımcı antrenörlerinden İsmail Kartal, takımda moral ve motivasyonun üst düzeyde olduğunu söyledi.

FBTV’ye açıklamalarda bulunan Kartal, kamp döneminin iyi başladığını belirterek, "Kamp gerçekten çok güzel gidiyor. Havalarında bu yazın sıcağında burada özellikle serin olması çok güzel. Çok güzel bir kamp ortamımız ve ortamımız var. Oyuncularımızın moral ve motivasyonu da çok iyi. Futbolcularımız da tatillerini en iyi şekilde geçirip, geldiler. Sezona başladık ve şu ana kadar her şey güzel gidiyor." dedi.

Takımdaki her oyuncunun Teknik Direktör Ersun Yanal’ın oyun felsefesini çok iyi anladığını ve bu sayede de başarının kaçınılmaz olduğunu kaydeden tecrübeli hoca, "Geçtiğimiz yıl Ersun Hocamızın ilk yılıydı. Onun futbol felsefesi ile ilgili sezon başında yapılan çalışmalarımız vardır ve bu felsefeyi oyunculara anlatmamız gerekti. Zaman zaman bu anlamda zorluklar yaşadık ama şimdi 1 yıl geçti ve Ersun Hoca ile birlikte Şampiyon olduk. Onun taktiksel ve fiziki felsefesini oyuncular bildikleri için, yeni sezona da hazır geldiler. Geçtiğimiz sezondan itibaren futbolcularımız Ersun Hoca’nın oyun felsefesi anlamında ne istediğini biliyor. Bu anlamda da zorluk çekmiyoruz. Altyapıdan da oyuncularımız geldi, onlara da bu sistemi anlatıyoruz ve iyi gidiyor. İstediğimiz düzeyde istediğimiz performansı alıyoruz. Anlık performansı antrenmanlardan sonra dijital araçlarla da kontrol edebiliyoruz. Geçen sezon başına oranla bu sezon başında %5’lik bir artış söz konusu diyebilirim. O nedenle her şey gayet güzel gidiyor." şeklinde konuştu.

Sporcuların ortaya koydukları performansları dünya liglerindeki diğer takımlar ve futbolcularla da kıyaslama yapabilecek bir sisteme sahip olduklarını dile getiren Yardımcı Antrenör İsmail Kartal, futbolun artık bireysel değil de kolektif oynanması gerektiğini şu sözleriyle açıkladı:

"Biz Fenerbahçe olarak 3 yıl önce bir başlangıç yaptık. Geçen sene de Ersun Hoca ile beraber bunu devam ettiriyoruz. Bizim Can Bartu Tesisleri’nde bir AR-GE’miz var. Tesislerimizde futbolcularımızın gelişimlerine katkı yapacak bir laboratuar kurduk. Bütün antrenmanları anlık görebiliyoruz. Futbolcularımızın hangi nabız aralıklarında neler yaptıklarını, ne kadar koştuklarını görebiliyoruz. Aynı zamanda da maçlardaki performanslarına da bakabiliyoruz. Maç ve antrenman performansını bir araya getirdiğimizde Almaya Ligi, İspanya Ligi, İngiltere Ligi nerede, gibi çıkarımlarda bulunabiliyoruz. Çünkü o liglerde mücadele eden takımların ve oyuncuların performanslarıyla karşılaştırma yapabiliyoruz. Biz de buna göre antrenman planlamalarımızı yapıyoruz. Bu anlamda çok mesafe kat ettik diyebilirim. Ancak son Dünya Kupası’nda bana göre daha çok topla hareket eden ve topla takım halinde hareket eden takımlar başarılı oldu. Kolektif futbolu en iyi şekilde yerine getiren takımla ön plana çıktı. Eskinden yıldız oyunculara dayalı bireysel bir sistem vardı. Bu dünya kupasında da gördük ki yıldız oyunculara bağlı kurulan oyun sistemlerinin pek de başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Ancak Fransa, Almanya gibi takım halinde oynayan takımların daha başarılı olduğunu gördük. Böyle takımlar kişilere bağlı oynamıyor. Baktığınızda Almanya’nın kalecisi Neuer bile bir libero gibi oynadı. Bence bu Dünya Kupası’nda bir çığır açtı diyebilirim. Ayak tekniği ve sezgileri kuvvetli olan, sürekli oyunda kalan kaleciler ön plana çıkacaktır. Almanya’nın ben örnek olduğunu düşünüyorum. Takım olgusunun ön plana çıktığı bir Dünya Kupası oldu."

Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya ve Teknik Direktörü Löw hakkındaki görüşlerini ise "Löw ile her zaman konuşuyoruz. Sürekli iletişim halindeyiz. Dünya Kupası bittikten sonra da konuştuk. Aslında kupayı kazanacağından çok da emin değildi ama en azından bir final oynayacağını biliyordu. Takımı çünkü o seviyeye gelmişti. Dünya Kupası’nda disiplinli ve istikrarlı bir şekilde oynayarak kupayı hak eden taraf oldular. Ben kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. Dünya futbolunun önünü açıp, vizyonunu genişletmiştir." şeklinde sıraladı.

Fenerbahçe’nin 2014-2015 sezonu ilk yarısında deplasmanda oynayacağı derbi maçlarını ve fikstürü de değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, "Geçtiğimiz sene Karabükspor ile deplasmanda oynadığımız maçta, sahanın 4’te 3’lük bölümü buzluydu. Futbol oynamaya çok da elverişli değildi. Orada pek de iyi oynamadık. Bu sene de Karabükspor ile ilk maçımı var. Bu sene daha iyi olacağına inanıyorum. Biz takımımıza güveniyoruz. Fikstür, bizim için ne avantaj ne de dezavantajdır. Ben oyuncuma güveniyorum. Bu noktada da içeride ya da dışarıda oynamak çok da fark etmiyor. Kendi takımımın gücünü ve neler yapabileceğini gördüğüm ve onlara inandığım için fark etmez diyorum. Ancak rakiplerimizle ilk yarıda deplasmanda oynamak ikinci yarıda kendi sahamızda oynayacak olmamız için bir avantaj diyebilirim. Kendi evimizde taraftarımızla birleştiğimiz, bütünleştiğimi zaman herkesi yenebiliyoruz, biz bu güce sahibiz. Biz, kazanmak için sahada olacağız. Fenerbahçe; her zaman, her maçına kazanmak için çıkar." diye konuştu.

Diego Ribas transferini ve takıma yapacağı katkı hakkında da konuşan İsmail Kartal, "Bu yıl Diego Ribas’ın da takıma gelmesiyle birlikte 3.bölgede bağlantı anlamında hücumsallık yönünden takımı çok daha zenginleştireceğini düşünüyorum. Topun o bölgede kalması, ön tarafta hızlı ve direkt gole gidebilen oyuncularımızı yönlendirebilmesi ve son vuruşları iyi yapabilen bir oyuncu olmasıyla beraber bu sene hücumsal anlamda biraz daha zenginleşebileceğimize inanıyorum. Geçen sezonun Şampiyon tamamlamamız ve oyuncularımızın Ersun Hoca’nın oyun felsefesini kavramalarından dolayı da daha iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Tabii şöyle bir takımlara baktığımızda da Beşiktaş’ın, Trabzon’un iyi hamleler yaptığını görüyoruz. Aynı şekilde Galatasaray da hamleler yapmaya başladı. Evet, Lig kolay olmayacak, çok daha fazla çalışmamız lazım. Bu sene, geçen sezonun üstüne ne koyabiliriz diye düşünüp, ona göre çalışmalıyız. 3 hafta kala değil de 6 hafta kala Şampiyonluğumuzu nasıl ilan ederiz onun için çalışmalıyız" dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.