"İşletmelerin Plansız Bir Şekilde Şehre Dağılması Büyük Problem"

"İşletmelerin Plansız Bir Şekilde Şehre Dağılması Büyük Problem"

Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana’da ticaret ve sanayi işletmelerinin dağınık ve plansız bir şekilde şehrin her tarafına dağıldığını, bu durumun da bir çok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini söyledi. Ticaret Odası’nın...

Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana’da ticaret ve sanayi işletmelerinin dağınık ve plansız bir şekilde şehrin her tarafına dağıldığını, bu durumun da bir çok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini söyledi.

Ticaret Odası’nın 120. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Kentsel Strateji Platformu işbirliğiyle, Adana HiltonSA Oteli’nde “Adana’nın Geleceği ve Yeni Kent Modeli” konulu bir panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Menevşe, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin yerleşim alanları tarihi ve turustik niteliği haiz yerlerle iç içe ve dağınık bir şekilde kent merkezinde faaliyet gösterdiklerinin aktardı. Odaya kayıtlı 4 bin 116 işletmenin plansız olarak konutların ve ikamet amaçlı yerleşim yerlerinin arasında varlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Menevşe, “Bu işletmeler bulundukları yerlerde büyüme imkanına sahip değil. Kümelenme avantajından uzak oldukları için küresel rekabet içinde her geçen gün bir daha geriye düşmektedir. Bu sorun şehrimizin en temel meselesidir.” dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise ilim sahibi insanların çalışmalarının sonucu şehirlerle ilgili karar vericilere bir yol haritasının sunmasının önemine değindi. Bunu sivil toplum kuruluşlarının öncülük etmesinin önemli olduğunu ifade eden Büyük, “Sorunları birliktelikle çözme iradesini ortaya koyuyoruz. İhtilaflarımızı yargıdan önce kendimiz tartışıp çözüm bulmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise panelin faydalı geçeceğine inandığını belirterek, kendilerinin yapabileceği eksiklerin giderilmesi adına gerekli çalışmalara derhal başlayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Kentsel Strateji Platformu'nun kurucusu şehir plancısı A. Faruk Göksu ile şehir plancısı Sıla Akalp, Adana’nın kentleşmesinin bugünü ve yarınını değerlendirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.