Sabit Horasan

Sabit Horasan

İşler iyi gidiyor mu?

İşler iyi gidiyor mu?

Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları başladı..

Transfer çalışmaları devam ediyor..

Kartalspor’dan, Kayserispor’dan transferler yapıldı..

Neca yuvaya yeniden döndü.. Şayet, isteyerek oynarsa iyi futbolcu. Konyaspor’a çok yararlı olur elbette ki.. Yeşil-beyazlı ekip, geçen yıl bu özelliklere sahip bir futbolcunun eksikliğini yaşadı.

Ama, bana göre Konyaspor’un en iyi transferi: Şekerspor’un Türk futboluna kazandırdığı Ömer Ali Şahiner..

Genç futbolcu uzun yıllar yeşil-beyazlı takıma hizmet vereceği gibi, kulübe ileride önemli miktarda para kazandıracak bir geleceğe sahip..

Ayrıca, Milli takımda birlikte oynadıkları Ali Dere ile aynı forma altında yeniden buluştular.. İki genç futbolcu, öyle sanıyorum ki, birbirlerine örnek olacaklar, birlerini teşvik edecekler ve daha iyi işlere imza atacaklar. Tabiî ki, şımarmazlar ve ne olduk hevesine kapılmazlarsa. Çünkü, Ali Dere geçen yıl o havadaydı. Kendisini bir türlü gösteremedi. İlerleme kaydedeceği, futbolunun üzerine koyacağı yerde, daha da geriye gitti. Bu sezon, onun için de çok önemli. Artık, aklını başına almalı ve Ömer Ali ile birlikte el ele başarıya koşmalı. Takımı da birlikte sırtlamalılar.  

Konyaspor’da, transfer elbette ki belirlenen eksiklere göre yapılıyor..

Ancak, genç kalecinin ne düzeyde olduğunu bilmiyoruz. Bu önemli bir soru işareti. İkinci önemli konuda, belki de daha sıra gelmemiş veya uygun bir futbolcuyla anlaşma sağlanamamış olabilir, sakatlıkları ve cezaları göz önüne alarak çok iyi bir stoper transfer edilmesi de kaçınılmaz.. Forvet için şimdilik söylenecek yok. Robak’ın durumuna göre o mevki içinde eksiklik olabilir.. Hatta, Kayserispor’dan transfer edilen Semih Aydilek sorunu çözer mi? onu da zaman gösterecek. Angelov transfer edilirse, geçen yıl ki durumunu bilmiyoruz, ama iyi bir hazırlık döneminin ardından yararlı olur diye düşünüyorum. Gol şansı yüksek, tecrübeli bir oyuncu. Haa, birde Ertuğrul geri dönecek diye bir söylenti var. Bence yanlış olur.

Konyaspor’da, hiçbir dönemde iyi  gitmeyen bir konu var..

Menajerlik sistemi..

Yöneticiler ve teknik adamlar, böyle birini takımda görmek istemezler..

Tabi ki, yöneticilerini havası kaçacak, teknik adamların işlerine karışılacak. Hatta transferi bile kendileri değil menajer yapacak. Hangi yönetici ve teknik adam buna katlanır ki..

Konyaspor’a yeni bir menajer getirildi.. Kaç para veriliyor, orasını bilmiyoruz.

Ama, asıl sorun menajer Seyit İçgül’ün nasıl bir görev yapacağı konusu..

Sözde idari menajer. Ama, yöneticiler kalkıyor, transferde de söz sahibi olabileceğini ileri sürüyorlar.. Şayet böyle bir şey yoksa, o zaman yönetim net bir açıklama yapmalı.. Daha önce Karabükspor’da 5 yıl çalıştığı ve başarılı olduğu söylenen (ki, Konyaspor ile Karabükspor’u asla aynı kefeye koymam) Seyit İçgül’ün başarı derecesi nedir.. Yöneticiler kalkar da, İçgül, idari menajer derlerse o zaman sadece otel, kamp yeri ayarlamak, takımı deplasmanlara götürmek için dışarıdan menajer getirmeye gerek var mı? bilemiyorum.. Bunu yapabilecek, Konyaspor’da geçmişte futbol oynamış çok kişi var.. Yok, Seyit İçgül teknik menejerse, o zaman gerçek görevini yapmalıdır.

Yok, teknik menajer olarak da görev yapacaksa o, zaman kariyeri nedir..

Hayır, karşı olduğum için değil. Konyaspor’da geçmişten buyana yönetimlerin yaptığı hatalar bunlar. Teknik adam geliyor, illa ki kendi ekibiyle çalışacak. Tabiî ki, bu doğal. Ama, Konya’da, dışarıdan gelen bir teknik direktörle çalışacak antrenör yok mu? Başka takımlara bakıyoruz, teknik direktörün yanında, o İl’den yetişen, söz sahibi en azından bir antrenör yer almakta. Konyaspor yöneticileri de bunu gerçekleştirmeli ki, genç teknik adamlar yetişsin, gelecekte Konyaspor’u taşıyabilecek, Konya’yı diğer takımlarda temsil edebilecek seviyeye gelsinler.. Artık, bu yanlışlığı yıkmamız gerekmekte..

Yanlış anlaşılmasın, bu sadece bu dönem için değil. Her sezonda böyle olmuştur.. Sözümüz, ne görev başındaki yönetime ve ne de teknik adamlara.. Konyaspor yönetimlerinin genel, üzerinde durulması gereken bir yanlışlığı olarak karşımıza çıkmakta bu sistem..

Umarız ki, bu yanlışlık, bu sezon olmasa bile bir sonraki dönemde giderilir ve kazanan Konyaspor ve Konyalı teknik adamlar olur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR