"İslami Teşkilatların Işid’e Mesafe Koyması Alman Toplumunu Memnun Etti"

"İslami Teşkilatların Işid’e Mesafe Koyması Alman Toplumunu Memnun Etti"

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İslami teşkilatların IŞİD terörüne karşı mesafe koymalarının Alman toplumunu memnun ettiğini söyledi. Toplumlarda göçün kabulünün dinin kabulüyle yakından bağlantılı olduğunu söyleyen...

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İslami teşkilatların IŞİD terörüne karşı mesafe koymalarının Alman toplumunu memnun ettiğini söyledi. Toplumlarda göçün kabulünün dinin kabulüyle yakından bağlantılı olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İslam’ın toplumsal kabul açısından bir süreç yaşadığını söyledi.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) genel merkezinde “Göçmenler toplumun parçası oldu mu? Şans olarak farklılıklar“ başlıklı konferansa katılan Bakan de Maiziere, Almanya’daki İslami teşkilatların terör örgütü IŞİD’e karşı camilerde terörü lanetlemelerinin, toplumda memnuniyetle karşılandığını ifade etti. De Maiziere, Müslümanların IŞİD’e tepki göstererek, demokrasi ve anayasaya bağlılıklarını ifade ettiklerini söyledi.

Müslüman temsilcilerle yaptığı bir buluşmada geçen bir diyaloğun kendisini duygulandırdığını kaydeden de Maiziere, “Müslüman temsilcilerle yaptığımız bir görüşmede, ‘İçişleri bakanımız geliyor.’ dediklerini duyduğumda ‘Bu söz beni duygulandırdı’ dedim. Bunun üzerine ‘İçişleri bakanımız değil misiniz ki?’ cevabı karşısında utandım.” ifadelerini kullandı.

BİR TÜRK DE YABANCILAR DAİRESİ MÜDÜRÜ OLABİLMELİ

Konuşmasında “Ne zaman uyumu sağlamış olabiliriz?” sorusuna Bakan de Maiziere “Bir Türk, yabancılar dairesi müdürü olarak Türkiye’den aile birleşimiyle gelecek bir Türk’ün oturum işlerini hallettiği, iş ve meslek başvurularında anonim başvuruya gerek kalmadığı, nerelisin, kimsin sorusunun sorulmadığı zaman uyumu başarmış oluruz.” cevabını verdi.

Alman toplumunda göçe bakışın zamanla değiştiğini söyleyen Alman İçişleri Bakanı, şuan toplumun yüzde 53’ünün göçe ihtiyaç olduğunu beyan ettiğini hatırlattı. Toplumda göçün kabulünü 3 şarta bağlayan bakan şöyle devam etti; “Kültür, din ve sosyal sınıf göç tartışmalarını şekillendiriyor. Kimse İsveçli mühendise karşı değil; fakat İranlı bir doktor kabul sorunu yaşıyor. Çünkü kültür kabulde etkili. İkincisi din.Batı toplumunda dinin günlük yaşamda değeri azalmış gözükse de dünyada birçok çatışma din eksenli yaşanıyor. Göç edenlerin inançlarının toplumda kabulüyle göçün kabulü birbirine bağlantılı. Sosyal sınıf da önemli. Düşük işte çalışmak için gelenler kabulde zorluk çekiyor.” dedi.

ALMANCA TEK BAŞINA UYUM SORUNUNU ÇÖZMEZ

Bütün uyum sorununu Almancaya indirgemenin eksik olacağını söyleyen “İngiltere’ye, Fransa’ya gidenlerin neredeyse dil sorunu yok; ama ülkelerde uyum sorunu yaşanıyor. Almanca öğrenmeden uyum sağlanmaz; ama bütün uyum problemlerini Almancaya indirgemek eksik olacaktır.” dedi. Toplumda farklılığın zenginlik ve hayatın bir gerçekliği olduğunu ifade eden de Maiziere, bunun birliktelik ve bir arada olmayla güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.