Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

İslami Tahrif Çalışmaları -1-

İslami Tahrif Çalışmaları -1-

Nereye gidiyoruz yazı serisi

Bir kötülüğü veya bir fitneyi (programlı kötülük) yok etmenin en güzel yönü, onu daha ortaya çıkmadan fikir halinde veya program halindeyken yakalamak ve topluma deşifre ederek (açıklayarak) tesirsiz hale getirmektir. Çünkü toplum bu fitnenin kötülüklerinden korunmak üzere önlemler alarak onun kötü tesirlerinden kurtulmaya çalışacaktır.
Aşağıda ki yazı, araştırmacı yazar Serdar Kuru’ya aittir ve çok önemli açıklamaları ihtiva etmektedir.
İSLAMI BOZMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR
ABD'de Müslümanların İslam anlayışını bozabilmek ve Amerika'ya ve Batı'ya uyumlu bir din anlayışına dönüştürebilmek için başlatılan tefsir çalışmalarından söz etmeden önce, geçtiğimiz yıllarda CIA tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'in yerine sahte bir din kitabını hazırlama girişimini hatırlayalım.
ABD'nin Texas Eyaleti’nde Evangelistlere ait bir yayınevi tarafından, İngilizce ve Arapça yayınlanan bu kitaba, Kur'an'ın isimlerinden birisi olan "Furkan" ismi konulmuş ve adına "Gerçek Furkan" denmişti. 366 sayfa ve 77 "sure"den oluşan kitapta geçen surelerin çoğunun isimleri Kur'an-ı Kerim'den adapte edilmişti.
"İbrahimi Dinler" vurgusunun yapıldığı kitapta, Kur'an-ı Kerim, İncil'den ve Tevrat'tan alıntılar vardı. 21. yüzyılın kutsal kitabı olarak tanıtılan kitap, Dinler arası Diyalog olayına vurguyla, "Üç Dinin kitabı" olarak isimlendirilmişti.(Yeni Şafak, 30 Kasım 2004)
İslam dünyasında, özellikle Arap ülkelerinde bedava milyonlarca dağıtılan kitap, ABD'nin İslam ülkelerindeki ezici nüfuzuna rağmen, Müslümanlar tarafından kabul görmemiş ve benimsenmemiştir.
ABD'DE GİZLİ TEFSİR ÇALIŞMALARI
CIA'nin "Gerçek Furkan" uydurmacası İslam dünyasınca benimsenmeyince ABD, bu sefer yeni bir kutsal kitap icat etmek(!) yerine, İslam'ı değiştirebilmek ve bozabilmek için, Kur'an-ı Kerim'i, Amerika'nın İslam coğrafyasına yönelik sömürgeci stratejilerine (Amerikancı İslam'a) göre yorumlayacak meal ve tefsir çalışmalarını başlatmıştır. İlginç olan bu çalışmaları organize edenlerin içerisinde İsraillilerin de olmasıdır.
Araştırmacı Yazar Serdar Kuru'nun naklettiğine göre, 4 Mart 2007 tarihinde, Amerikanın Florida sahillerinde bulunan St Petersburg şehrinin Hilton otelinde, Uluslararası İstihbarat Zirvesi isimli bir kurumun düzenlediği bir toplantı yapılmıştır. 1995 senesinden beri tüm dünyadan istihbaratçıları bir araya getiren kuruluşun bu sene düzenlediği söz konusu toplantının ana başlığı "Secular Islam Summit / Seküler İslam Zirvesi" olmuştur ve altına da "İslami Aydınlanma Şimdi Başlıyor" gibisinden anlamlı bir slogan da yerleştirmişlerdir.
ABD'nin nüfuzu altındaki 20 ülkenin istihbarat birimlerinin mensuplarının yer aldığı toplantı boyunca bir sürü ilginç ve renkli şahsiyetlerin hepsinin de ortak konusu İslam'ı ve Kuran'ı nasıl sulandırabiliriz sorusunu cevaplandırmak olmuştur.
TOPLANAN İSTİHBARATÇILAR
Serdar Kuru, İslam hakkında karar alacak olan, İstihbarat Zirvesi isimli gizli kurumun arkasındaki kişilerin kimliklerini şöyle anlatıyor:
"İşin başında eski CIA ajanı (ama öyle sıradan bir ajan değil) John Loftus bulunmakta. NATO Kozmik ve CIA Top Secret kriptolu en üst düzey gizli belgelere erişim hakkı bulunan John Loftus istihbarat camiasında ayaklı ansiklopedisi kabul edilmektedir.
Kurumun ikinci kilit isimi Profesör Lois Rene Beres, kendisi İsrail vatandaşıdır ve gizli bir operasyon olan "Daniel Projesi" üyesidir. Bu projenin esas amacı İsrail'in nükleer gücünü arttırmak ve Müslüman ülkelerin nükleer güce sahip olmasını engellemektir.
Başka bir kilit üye Emekli Albay Bill Cowan. Vietnam'da pek çok özel operasyona katıldıktan sonra CIA bünyesinde vurucu time katılan Albay Cowan Irak'ın Kuveyt işgali sırasında son derece önemli kişileri Kuveyt'ten kaçıran heyecanlı bir operasyonu yönetmişti.
Başka bir isim. Paul Gaubatz yani kısaca "Dave", kendisi CIA bünyesinde Arapçayı ana dili gibi konuşan ve Arap ülkelerinde pek çok operasyona katılmış seçme bir ajandır. Irak savaşında esir alınan Amerikalı bayan askerin yerini Amerikalılara bildiren ve bu yüzden Saddam'ın öldürme emri verdiği Iraklı aileyi Irak ordusunun burnunun dibinden alarak Amerika'ya getiren özel birimin lideriydi.
Bir diğer renkli isim Emekli Özel SEAL komando birliği Çavuşu Richard Marcinko kod adı "Serseri Savaşçı". Yarı deli olan ama otuz senelik SEAL kariyerinde girmedik delik bırakmamış bu adam Amerikanın "teröristleri" dünyanın her tarafında arayıp öldürme yetkisi verdiği "Kırmızı Hücre" biriminin kurucusudur.
İstihbarat Zirvesi kuruluşunun bir ismi de İsrail istihbaratından Emekli Albay Avi Shachar'ıdır. Görevdeyken Lübnan'da bulunan ve o bölgede adı pek çok icraata karışan Albay Shachar şu anda kendi kurduğu Sprylogics International isimli şirketin başında.
Bu şirket şu anda pek çoğumuzun evlerindeki bilgisayarlarda kurulu anti virüs programlarının en ünlülerinden birini satıyor. Yani bilgisayarınızdaki anti virüs programını iyi inceleyin sadece virüsleri yakalamıyor olabilir."
(Serdar Kuru, 30.03.2007, (http://serdarkuru.sobukai.com/)
Bu gizli istihbaratçıların yaptığı toplantıda, Kur'an-ı Kerim'in "tefsir" çalışmalarına katkıda bulunan davetli "İslam ilahiyatçıları" da vardı ve bunlar özellikle ABD'nin etkisinde ve kontrolünde olan seçilmiş kişilerdi.
Bu isimlerin dikkat çeken ortak özelliği, Amerika'nın Irak işgaline ve İsrail'in Filistin istilasına sessiz kalmaları ve aynı zamanda Klasik ve geleneksel İslam anlayışıyla ve din kültürleri ile savaş başlatmış kişiler olmalarıydı. Zirveye iştirak eden bu kişilerin ülkeleri şunlardı: Mısır, Suudi Arabistan, İran, Irak, Ürdün, Pakistan, Bangladeş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR