İslami STK'lar desteklemelidir

İslami STK'lar desteklemelidir

AYDER (Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Külütür ve Yardımlaşma Derneği) Ferzende Lale Yönetim Kurulu Başkanı Ferzende Lale, İslami STK'ların desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "vatandaş nezdinde birliktelik ancak STK'lar eliyle yapıla

Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferzende Lale, RİBAT Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük'ü ziyaret ederek istişare etti. 'Çözüm süreci ancak STK'lar eliyle başarılabilir diyen Lale, STK'ların birlikte hareket etmesi gerektiğine' dikkat çekerken, RİBAT Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük de 'Konya'nın en köklü vakfı olarak Doğu ve Güneydoğu'daki ciddi çalışan STK'lara destek vereceklerini' söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BÖLGEDE OLUMLU KARŞILANDI

Kürt sorunu hakkında ilk ciddi adım olan çözüm süreci bölgede olumlu karşılandı diyen Ferzende Lale, "2002'den sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif alarak Kürt kardeşlerimizin problemine çözüm getirme noktasında ciddi adım atması Kürt halkı tarafından çok olumlu karşılandı. Seçimlerde bile halk, adaylardan çok Erdoğan için AK Parti'ye rağbet gösterdi. Çözüm süreci olumlu ilerlerken PKK ve HDP kan kaybediyordu. Hükümet olumlu düzenlemeler yaptıkça onlar daha çok kalleşçe davranıyorlardı.  Gerekirse Doğu'ya pozitif ayrımcılık da yapılmalıydı. Bu adımlar da hükümet tarafından atıldı. Ana dilde eğitim başta olmak üzere bunlara çok fazla örnek gösterilebilir" ifadesini kullandı.

İSLAMİ STK'LARIN ELİ GÜÇLENDİRİLMELİDİR

Hükümetin anlattıkları Ankara'da kalıyor" diyen Lale, "PKK ve HDP o bölgede hükümetin yaptığı güzel şeyleri kötü göstermeye çalıştılar. Hatta bölgenin yerel gazeteleri bile buna çanak tuttu. Tam da burada biz ve bizim gibi İslami STK'lara çok büyük işler düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan her fırsatta yapılan bu güzel işleri anlatıyor ama bu sadece Ankara'da kalıyor. Devletimizin oradaki ayağı zayıf kalıyor. Teşkilatlar ve milletvekilleri bu konuda yetersiz diyebilirim. Burada en büyük iş bizim gibi İslami STK'lara düşüyor. Onun için bu STK'ların elleri güçlendirilmelidir. Çünkü en ücra köşelere bile ulaşabilecek olan STK'lardır. Tabi ki bizler de projelerle bu desteğe cevap verebilmeliyiz" yorumunda bulundu.

STK'LAR BİRLİKTE HAREKET ETMELİDİR

Dürümlü katliamı PKK ve HDP'nin gerçek yüzünü gösterdi şeklinde konuşan Ferzende Lale, "Bu iş gerçekten STK'lara kalıyor ve bu anlamda da STK'ların birliktelikleri önemlidir. Sur olaylarında da Muhacir-Ensar kampanyası ile batıdaki birçok ilden destek verildi. Bu, çok önemlidir. Bizler de İslami STK'lar olarak koliler gönderdik ve vatandaş "zor durumlarda bize el uzatan yine müslümanlardır" gerçeğini anladı. Halka iyi anlatılabilirse kardeşlik yeniden inşa edilebilir. Tabi ki tarihte bunun pek çok örneği var. Çanakkale bunun en güzel örneği. Doğu'da PKK'nın propagandasını yapan yerel medya mensupları var. PKK'nın yaptığı katliamları asker yapmış gibi göstermeye çalışıyor. Dürümlü katliamı bu yüzden çok önemli. 16 vatandaşımızın şehit olması PKK'nın gerçek yüzünü gösterdi. Bunu, STK'lar ve ulusal medya iyi değerlendirebilmelidir. PKK ve HDP'ye destek veren bir kısım halk artık destek vermiyor ama hükümet tarafında da durmuyorlar henüz. Burada devlete çok önemli görevler düşüyor. Doğru adımlar atılarak çözüm ve birliktelik başarılabilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.