İslâm’da terör ve terörizm yoktur

İslâm’da terör ve terörizm yoktur

Konya Aydınlar Ocağı'nın Salı Sohbetleri'nde, Avrupa'da İslâmiyet'in neşvü nema bulmasının önünün alınamaması üzerine yükselişe geçirilen İslâm düşmanlığı karşıtı “İslâmofobi”nin kökenine inilerek sebep ve sonuçları üzerinde duruldu.

Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sohbette, İslâmofobi’nin Avrupa toplumları açısından tedavi edilmesi gereken bir sorun olarak gördüğünü ifade eden konuşmacı imam, tacir ve iş adamı Bekir Akdemir, İslâm düşmanlığı ve korkusunun Haçlı seferlerine kadar uzandığını, bunun yeryüzünde bir hak –bâtıl mücadelesi olduğunu söyledi. Avrupa’da politik amaçlar doğrultusunda medya tarafından kullanılıyor ise, o vakit sorunun daha da vahim hale geldiğini ve toplumsal bir boyut kazandırıldığına işaret eden Bekir Akdemir, neden ve niçin soruları ile çözüm bulma noktasında araştırma yapılması gerektiği üzerinde durdu. Avrupa’da yaşayan Müslümanların tehdit olarak algılanmaya başlanılmasının, demokrasi ve insan hakları savunucu olarak görülen Avrupa (Batı)imajını da olumsuz yönde etkileyecek bir durum olarak gördüğünü ifade eden Akdemir, 11 Eylül 2001 olaylarının İslâm dünyası ile Müslümanları son derece etkileyerek İslâm’ın “terör dini(!)”, Müslümanların da “terörist(!)” olarak algılanması yönünde oyunun en önemli parçası olduğunu söyledi.  Bu algının Afganistan’la başlayarak Irak ve Libya’nın işgaliyle devam ettirilerek karikatürlerle sürdürüldüğünü ve Suriye’de devam eden iç savaşta Deaş ve el-Kaide gibi terör örgütleriyle devam ettirildiğini sözlerine ekleyen Akdemir, İslâm dünyası ile Müslüman kitlelerin bu oyuna zaman zaman geldiklerini belirterek “Halbuki Batı dünyası, değerlerinin çoğunu İslâm’dan ve dolayısıyla Müslümanlardan almış ve bu kültürden esinlenmek suretiyle genişletmişlerdir. Endülüs Emevileri ile Osmanlılar buna örnek gösterilebilir. Osmanlı Devleti, Balkanlar’da yarım yüzyıla yakın din, dil ve ırk yönüne hiç dokunmadan bir refah toplumu oluşturmuştu. Günümüzde İslâm’ın terör ve şiddetle birlikte anılması bizleri son derece rahatsız etmekte” diye konuştu.

İSLAMOFOBİYİ AVRUPA’DA KÖRÜKLÜYORLAR

1960’larda Avrupa’ya başlayan Müslüman göçüyle birlikte Avrupa’da Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli Müslümanların sayısının 24 milyonu geçtiğine dikkati çeken Akdemir, yılda 1 milyona yakın Müslümanın da Avrupa’ya göç ettiğine değinerek “2050 yılında Avrupa’da Müslüman nüfusun oranı yüzde 25’i bulacak. Bu gelişmeler Avrupalıları son derece tedirgin etmektedir. İslamofobi de buradan kaynaklanmaktadır. Avrupa devletleri İslâm karşıtlığı ve düşmanlığı teorisini geliştiriyorlar. Avrupalılar, kendilerinden (Hristiyan) olmayanları kabul etmiyorlar. İslamofobi konusunda da yeni argümanlar geliştirmektedirler” dedi. Bu gelişmelere en güzel cevabın, Peygamber Efendimiz’in Bizans İmparatoruna gönderdiği mektupla verildiğini kaydeden Akdemir, “İslâm’da terör ve terörizm yoktur. İslâm bir sulh dinidir. Müslümanlar da bu dinin tebliğcileridir” dedi. Avrupa’da son zamanlarda aşırı sağın yükselişinin de İslamofobi’yi artırdığına işaret eden Akdemir,  Müslüman asıllı göçmenler hedef haline getirilerek İslâm karşıtlığı söylemleriyle oy toplamak suretiyle İslamofobi Avrupa’da körüklüyorlar” diye konuştu.

ALLAH KATINDA TEK DİN İSLÂM’DIR

Konuşmasının sonlarına doğru İslâmiyet’in bir geçmişi ve tarihi derinliği bulunduğunu dile getirerek Dünya’da hâkim dinin İslâm olduğunu belirten Akdemir, Batı’nın desise ve oyunlarına gelmemek için aklıselim insanlara, politikacılara ve devlet adamlarına ihtiyaç olduğunu belirtti.Terör, şiddet ve radikalime karşı hangi dinden olurlarsa olsunlar insanların birbirlerine saygı duymaları, sevgiyle bakmaları gerektiğini ifade eden Akdemir, Yunus Emre’nin “Yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü” şeklindeki sözlerini hatırlatarak sözlerine şu ayetle son verdi: “Allah katında yeğâne din İslâm’dır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.