Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

İslâma Muhtaç Dünya

İslâma Muhtaç Dünya

Hak, adâlet, doğruluk ve fazilet değerlerinin en kâmil mânada yaşandığı tek din İSLAM dinîdir. İyilik, güzellik, yardımseverlik, temizlik, samimiyet, nezâket İSLÂM’ın şiarlarıdır. Acıma, üzülme, vicdan sâhibi olma, paylaşım duyguları en mükemmel ölçülerini İSLÂMİYET’te bulur. Başkasının derdiyle dertlenen, komşusu açken tok yatmayan hakiki Müslümanlık geçtiğimiz asırlarda dünyâda hükümranken dünya tarihi İSLAM dinînin hâkimiyetiyle en huzurlu ve en mesut günlerini yaşamaktaydı. Göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz ki; ecdâdımız dünyâya gerçek insanlık ve hakiki medeniyet misallerini yaşantılarıyla, icraatlarıyla ortaya koyarak şanlı bir tarihi bizlere yadigar bırakmıştır. Tüm dünyâya izzet ve şerefi, haysiyetli ve onurlu bir hayat biçimini, ilim ve medeniyeti öğreten İSLAM toplumu olmuştur. Bugünkü Müslümanların ve tüm dünyânın zillet içindeki yaşantısı ne büyük bir talihsizlik! Özellikle son günlerde cereyan eden Gazze’de ki masumların katliâmı tarihin kaydedeceği en çirkin kara leke olacaktır.

Müslümanlar ve tüm dünya bugün İSLÂM’ın getirdiği düsturlara ne kadar muhtaçlar. İnsanlığın kendi ceplerinden çıkardıkları kanunlarla yönetilen dünyanın işte çirkef çıkarcılık ve maddeciliğin hâkim olduğu, zâlimlerin hükümranlık kurduğu, herkesin birbirinin kuyusunu kazdığı içler acısı hâli… Barış adına üretilen son model savaş teknolojisiyle azınlıkları, masumları katleden bir dünya! Zâlimliğin, acımasızlığın desteklendiği, çıkarcılığın savunulduğu bir dünya! Vicdansızlığın, ahlaksızlığın alabildiğince çoğaldığı bir dünya daha ne kadar bu tarzda gidecek acaba? Maddi gelirlerin büyüdüğü ama ruhların küçüldüğü bir dünya İSLÂM’a muhtaç. Böylesi bir pespâye dünyâya ancak İSLÂM’ın getirdiği prensipler mükemmel ölçütler kazandırabilir. İnsanların yaralı bereli, kirli vicdanları sâdece İSLÂM’ın hoşgörü, iyilik ve yardımseverlik duyguları ile tâmir edelebilir, onarılabilir. Ne derseniz deyin ey dünya siz hepiniz İSLÂM’a muhtaçsınız. Derdinize derman yalnız İSLAM’da. Bugün anlamıyorsa, basmıyorsa kafanız birgün gelecek İSLÂM’a mecbur olduğunuzu anlayacaksınız. Zirâ İSLAM’dan başka sizi rahatlatacak, dizginleyecek başka bir sistem mevcut değildir.
Bugünkü insanlığın başına gelen felâketlerin en baş âmili, Rabb’in emirlerini tanımamanın O’na baş kaldırmanın neticeleridir. Savaşlar, tabii âfetler, depremler; “ Ey insan, işte acz içindesin. Yaratıcına isyânı bırak, itaate dön.” Hatırlatması değil mi?
Üç günlük dünyâmız için olmadık şeylerde bile kar-zarar hesâbı yaparken dünya ve ahret dengesi için de ayni hesâbı yapmalı değil miyiz? Ömür bitmeden, sermâyeler tükenmeden; doğruyu-yanlışı, eğriyi-düzgünü ayırt edecek zamânı, gelişigüzel harcamadan hedefli ve gâyeli yaşamak istiyorsak İSLAM denen nimeti tanımak, anlamak, öğrenmek ve yaşamak durumundayız. İSLAM’sız huzur ve saadet mümkün değildir. Dünyâdaki hazinelerin en kıymetlisi bu sırrı kavramaktır.
Son söz olarak diyoruz ki; zâlimlik yolunda hızla ilerleyen dünyânın vicdan sâhibi olması ancak İSLAM ile mümkündür. Başka çıkar yol yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR