İslam ülkelerinden güçlü tepki gelmedi

İslam ülkelerinden güçlü tepki gelmedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi’nin kötü hapis şartları ve ardından mahkeme salonunda şehid olması ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi’nin kötü hapis şartları ve ardından mahkeme salonunda şehid olması ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Saydam, açıklamasında, “Müslüman Kardeşler Hareketinin öncülerinden Merhum Mursi'ye Cenabı Allah'tan rahmet, tüm İslam milletine sabırlar diliyoruz. Mısır’da darbeyle indirilen ve yıllardır tutuklu bulunan kardeşlerimiz için elimizden bir şey gelememesinin acı ve üzüntüsüyle yaşarken, meydana gelen bu elim olay bizleri daha da derinden üzüntüye gark etmiştir” dedi. Saydam, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “30 Haziran 2012'de Muhammed Mursi, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmuştu. Mısır'ın kendi kontrollerinden çıkmasını istemeyen küresel egemen güçler, pek çok İslam ülkesinde gerçekleştirdiği gibi ülkenin kaos ortamına girmesine zemin ayarladı ve 3 Temmuz 2013'de Mısır’da kanlı bir darbe ile yönetime el koydu. Batı yine ikiyüzlülüğünü göstermiş, helvadan putlarını yemişlerdir. Her durumda demokrasiden bahseden, demokrasi naraları atan AB ve ABD nedense seçilmiş, seçimle gelmiş Müslümanların işbaşında olmalarına tahammülleri yoktur. Darbe yönetimi altında geçen 6 yılda Mısır'daki yüzlerce idam, 5 bine yakın ölüm, on binlerce yaralanma, 30 bin kadar tutuklanma sözde insan hakları savunucusu Batı'yı rahatsız etmemiştir. Batı, bu idamlar ve tutuklamalar karşısında bırakın tepki göstermeyi bilakis teşvik edici olmuştur. Çünkü küresel sistem kontrolünde tutmak istediği ülkelerde toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürmeyi, düşmanlık oluşturmayı, telafisi çok zor acılar yaşatmayı bir strateji olarak uygulamaktadır. Özgürlük ve demokrasi naraları atan batılı ülkelerden bu darbe sonrası hiçbir ses çıkmamış, İslam ülkeleri liderlerinden ise cılız tepkiler gelmiştir. Dünyayı nizamat verme iddiasında olan, dünyayı kan ve gözyaşı seline çeviren bu zalimler topluluğundan bir beklentimiz yok. Dünyayı bu duruma getiren zalimlerden ne medet umuyoruz ne de huzur ve sükûnet getirmelerini bekliyoruz. Biz merhum sehit cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Cenabı Hakkın lütfuna mazhar olduğuna inanıyoruz ve dua ediyoruz. Mısırli yöneticilere ülkelerinin emin bir liman olmasını engelleyen, Mısır halkının huzurunu kaçıran ve geleceğini karartan uygulamalardan vazgeçmesini hatırlatırız.

Yöneticisiyle yönetileniyle hepimiz Allah'tan geldik ve dönüşümüz Allah'a olacaktır. Şehit Muhammed Mursi'ye tekrardan Cenabı Allah'tan rahmet dilerken, başta ailesine, Müslüman Kardeşler Teşkilatına, İslam milletine sabırlar diliyoruz. Cenabı Allah, hepimizi hakkı üstün tutarak yaşayanlardan ve bu şekilde kendisine kavuşanlardan eylesin.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.