İslam Tarihinin Abide Kadınları projesi sona erdi

İslam Tarihinin Abide Kadınları projesi sona erdi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Proje Destek programı kapsamında gerçekleştirilen "İslam Tarihinin Abide Kadınları" projesi gerçekleştirilen seminerlerle sona erdi.

Selçuklu Belediyesi, Proje Destek programı kapsamında eğitim, kültür ve sanat alanında birbirinden farklı birçok projeye imza atıyor. Konya İl Müftülüğü ile ortaklaşa yürütülen "İslam Tarihinin Abide Kadınları" da bu projelerden biri. Proje kapsamında, Mart ayı boyunca gerçekleştirilen seminerlerle Müslüman kadına ufuk açacak, yol gösterecek, rol model olacak tarihi kadın şahsiyetler gençlerle buluşturuldu. Proje ile örnek kadın şahsiyetlerin gençlere ilham kaynağı olması ve gündelik hayatlarında etkin rol almalarına katkı sağlanması amaçlandı. Seminerlerin sonuncusu Özel Ahmet Kapçı, Özel Hacı Avni Urgancı, Kimya Hatun ve Konya Kız Öğrenci Yurtlarında gerçekleştirildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı kız öğrenci yurtları, yatılı ve gündüzlü Kur'an kursları, İmam Hatip Ortaokul ve Liselerinin kız öğrencileri, meslek edindirme kursları, hanım lokalleri ve gençlik merkezlerinde gerçekleştirilen seminerler Konya İl Müftülüğü'nde görevli eğitim uzmanları tarafından verildi. Seminerlerde Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Meryem gibi İslam tarihinde iz bırakan önemli kadın şahsiyetlerin hayatlarının anlatıldı ve Asr-ı Saadet'in aydınlık günleri ile cağımız kadınları arasında gönül köprüleri kurulması amaçlandı. "İslam Tarihinin Abide Kadınları" seminerleri, TV ve Radyo programlarında da gerçekleştirilecek.

Seminerlerin ardından katılımcılara Yazar Serpil Özcan'ın Hz. Havva'dan Hz. Ayşe'ye Kadınların İzinde isimli kitabı hediye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.