İslam Birliği şart!

İslam Birliği şart!

“Çanakkale Şehitleri Anma Programı”nda konuşan Tarihçi Yazar Ekrem Şama, “Haçlı zihniyeti sömürüsünü rahat yapmak için önce hilafeti kaldırdı sonra Osmanlı’yı yıktı. Zulümleri önlememiz için cihad ruhu ve İslam Birliği şarttır” dedi

İrşad Dayanışma Vakfı ve Safa Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı” Zindankale Sultanşah Salonu’nda düzenlendi. Tarihçi Yazar Ekrem Şama’nın konuşmacı olarak katıldığı programa Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Dernek mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kur’an tilaveti ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması için kürsüye gelen eski Milletvekili ve İrşad Vakfı Baş Danışmanı Ahmet Akçael, vatanı canlarıyla koruyup bizlere emanet eden şehitleri anmak için böyle bir program düzenlediklerini belirterek, “Bu bizin için bir vefa programıdır. Şehit ve gazilerimize layık olmak için burada toplandık. Çanakkale geçilmez destanını ezelde yazan yazdı. Mehmetçik de bu şehadetiyle bu destanı kainata ilan etti” dedi.Mehmetçiğin Muhammed isminden geldiğini vurgulayan Akçael, şöyle konuştu: “Mehmetçik göğsündeki iman ile taşıdığı isme gölge düşürmedi. Vatanını çiğnetmedi, bayrağını indirtmedi. Ecdadının mezarını çiğnetmedi. Çanakkale bizi biz yaptı. Çanakkale destanı ümmetin ortak destanıdır. Çünkü orada çeşitli diyarlardan Müslümanlar gelerek cihad etti. Çanakkale’den berzaha 250 bin kandilli bir mahya kuruldu. Bugün kiralık, hormonlu beyinler, Siyonizm uşakları bu ruhu kavrayamaz ve Çanakkale’yi anlayamaz.”

4-2.20150329115441.jpg

ÇANAKKALE’DEN DUYGULANMAK YETMİYOR

Sözlerine, “Çanakkale’de olanları dinlerken duygulanıp gözyaşı akıtmak yetmiyor” diyerek başlayan Ekrem Şama, konuşmasına şöyle devam etti: “Çanakkale’de yaşanan olayları anlamamız ve ibret almamız lazım. Haçlı zihniyeti bin yıldır çalışıyordu. Şimdi de çalışıyor. Bundan sonra da çalışmayı bırakacaklar gibi gözükmüyor. Osmanlı’yı iyi anlamamız lazım. Osmanlı 622 sene dünyaya nizam vermiş, haçlı emellerini engellemiştir. Hilafet Osmanlı’ya geçince tüm Müslümanlar himaye altına alınmıştır. Osmanlı halife sıfatıyla pek çok yere askerlerini, elçilerini göndermiş ve ümmetin namusunu korumuştur. Osmanlı’ya batılı gözle bakanlar, Osmanlı’nın sömürgeci olduğunu söyleyebilir ama gerçek öyle değildir. Örneğin Viyana kapılarına kadar asker gönderilmesinin amacı temelde oranın fethedilmesi değil, oradaki Müslümanlar üzerindeki baskıların kaldırılmasıdır. Osmanlı haçlı saldırılarına set çekmiştir.”

4-1.20150329115457.jpg

İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI

Osmanlı’nın zayıflamasından sonra haçlı seferlerinin arttığına işaret eden Şama, şöyle konuştu: “Haçlıların hep bir korkuları olmuştur. Ya Müslümanlar birlik olurlar, bize karşı koyarlar diye. Bunu önlemek için hilafeti kaldırmayı planladılar. 1909 yılında 2.Abdulhamit’e karşı 31 Mart olaylarını düzenleyerek halifeyi devirdiler. Osmanlı cahil, bilgisiz kişilerin eline geçti. Toprak kayıplarımızla beraber 100 binlerce askerimiz şehit oldu. Osmanlı ordusu hayalet ordu haline geldi.Halifeyi devirmek yetmezdi, tam sorası deyip halifeliği de kaldırdılar. Yetmedi Osmanlı’yı da yok ettiler. Osmanlı’ya en iyi darbeyi İstanbul’dan vururuz diyerek yola çıktılar. Çanakkale’yi alıp geçeceklerini düşünüyorlardı. Osmanlı bunun için önlemini aldı. Cihat Fetvası İlanı yaptı. Mukaddesata zarar geleceğini gördüğü için tüm ümmeti cihada çağırdı. Osmanlı topraklarındaki tüm Müslümanlara ulaştı fakat sömürge altındaki Müslümanlara bu fetva ulaştırılamadı. İngilizler ve Fransızlar bundan faydalanarak Müslümanları kandırdı. Almanlar topraklarınızı işgal etti deyip onları Çanakkale’ye getirdiler. Savaş başladığında Çanakkale siperlerinden ezan sesler geldiğinde anladılar. Direnenler öldürüldü. Maalesef bugün İslam beldeleri yine işgal altında. 10 senede 12 milyon Müslüman öldürüldü. Bu baskı ve zulümlerden kurtulmamız için ‘Cihad’ı tekrar uyandırmalıyız ve acilen İslam Birliği’ni kurmalıyız. Ümmetin kurtuluşu buna bağlıdır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.