İslam aleminde hüzünlü bayram

İslam aleminde hüzünlü bayram

İslam alemi bu yıl da Ramazan Bayramı'nı buruk bir sevinçle karşılıyor. İslam dünyası Ramazan Bayramı'na Filistin, Irak, Suriye'de yaşanan savaşların ve katliamların gölgesinde giriyor.

İslam alemi bu yıl da Ramazan Bayramı'nı buruk bir sevinçle karşılıyor. İslam dünyası Ramazan Bayramı'na Filistin, Irak, Suriye'de yaşanan savaşların ve katliamların gölgesinde giriyor.

İslam alemi bu yıl Ramazan Bayramı’na hüzünlü bir şekilde giriyor.  Filistin ve Irak’ta Müslümanlar çoluk çocuk, kadın, yaşlı ayırt edilmeden katledilirken, Mısır ve Doğu Türkistan’da Müslümanlara yapılan işkenceler devam ediyor.  Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle, büyük bir mutluluk yaşayan 1 buçuk milyarlık İslam alemi, yaşanan dramlar ve acılar yüzünden yine bir bayrama daha gönlü kırık, hüzün ve acılarla giriyor. Irak ve Suriye’deki çeteler, birbirlerini Allah’ın adıyla öldürmeye devam ederken, sivil halk göçe zorlanıyor. Henüz 13-14 yaşındaki kız çocukları tecavüz edildikten sonra öldürülüyor.

filistin3.jpg
İSRAİL KATLİAMLARINI ARTIRIYOR
Ramazan’a kan ve gözyaşı ile giren Filistin’de siyonist İsrail’in katliamları devam ediyor. Havadan ve karadan, yaşlı ve çocuk dinlemeden ölüm yağdırmaya devam İsrail'in 19 gündür devam eden bombardımanı sonucu Gazze'de ölenlerin sayısı 750'ye yaklaştı. 5 bine yakın yaralı Filistinli ise tedavi görmekte zorlanıyor. Hastane ve ambulansları da hedef alan İsrail, yaralıların tedavi olmasını engelliyor. Dünya ise bu yaşanan katliamlara sessizliğini koruyor. En büyük tepkiyi ise Türkiye veriyor. Türk halkı tepkisini göstermek amacıyla İsrail mallarına boykot kampanyası başlattı. Bu kampanya sonuçlarını vermeye başlamış olsa da İsrail, Filistin’deki kıyımını durdurmuyor. Müslüman alemi, İsrail’in bayramda katliamını durdurmasını istiyor. Ateşkes kararına bile uymayan İsrail’in bu bayramı da Filistinlilere zehir etmesinden korkuluyor. İsrail’in katliamlarına karşılık veren Filistinli direnişçiler, mücadelesini sürdürmeye devam ederken, onurlu bir ateşkes yapılıncaya kadar geri adım atmayacaklarını ifade ediyor.  Mısır’da askeri darbenin ardından cunta hükümeti ise eylemcilere yönelik saldırılarına devam ediyor. Mısır’daki mahkemelerde her geçen gün idam edilecek eylemci sayısı artıyor. Eylemciler kendini savunamadan 700’e yakın kişinin daha idamı isteniyor. Müslümanlar Ramazan Bayramı’na girdiği günden beri idam edilecek eylemci sayısı artıyor. Mısır’daki askeri yönetimler, yarım yüz yıldır Müslümanlara kan kusturuyor.

filistin4.jpg
SURİYE’DE GÖÇLER DEVAM EDİYOR
Mısır’da yaşanan zulümlerin bir benzeri de Suriye’de sürüyor. Arap Baharı’nı örnek göstererek, iki yıl önce Esad yönetimine karşı ayaklanan Müslümanlar, uluslararası bir komplonun kucağına itildi. Bir yanda Esad ve destekçileri diğer yanda ise kimlerle işbirliği yaptıkları henüz netleşmeyen muhalif yönetimler, Suriye üzerinde bir soğuk savaş dönemi havası estirildi. Suriye’de yer alan onlarca Müslüman grup, birbirlerine karşı savaş ilan etti.
Bu savaştan en çok siviller zarar gördü. İç savaşta hayatın kaybedenlerin sayısı ise 250 bini geçti.  Eşlerini kaybeden binlerce Suriyeli kadın çocuklarını alarak Türkiye’ye sığındı. 2 milyona yaklaşan Suriyeli mülteci sayısı Konya’da 60 bine ulaştı. Binlerce Suriyeli mülteci iç savaştan kaçarak sığındığı Konya’da, savaşın acısını unutmaya çalışıyor.
TÜRKMENLER TEK BAŞINA KALDI
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)  Ramazan dinlemeden Ortadoğu’daki katliamlarına devam ediyor.  IŞİD militanları ayrım yapmaksızın önüne çıkan sivil halkı kurşuna diziyor. Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi Türkmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı şehirlerde peş peşe yaşanan olaylar, teröristlerin hedefinin Türk olduğunu apıçık ortaya çıkartıyor. Türkmenler yüzyıldır yaşadıkları topraklardan göçe zorlanıyor. Binlerce Türkmen susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yiyecek sıkıntısı da çeken Türkmenler, yüzlerce yıldır yaşadıkları şehirleri terkediyor. Türkmenlerin ateş çemberinin ortasında kalmasına rağmen Türkiye’den ise kınama mesajları ile durum geçiştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenen yetkililer, kınama mesajları bile göndermiyor. Yardım kuruluşları ise Türkmenlere, yaparak yardım TIR’ı gönderiyor.
DOĞU TÜRKİSTAN KAN AĞLIYOR
İslam coğrafyasında kanın durmadığı diğer bir yer ise Doğu Türkistan. Yüzyıllardır Çin zulmü altında kalan milyonlarca Müslüman, Türk oldukları için Çin hapishanelerinde, zindanlarında hayatını kaybediyor. Doğu Türkistan'da devlet memuru ve öğrencilerin Ramazan ayında oruç tutması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yasaklandı. Çin’in yıllardır baskı ve işkence ile birlikte yaşamaya zorladığı Doğu Türkistan, zor günler geçiriyor. Binlerce Uygur Türkü, Çin zulmünden kurtulmak için Türkiye, Vietnam, Tayland, Kamboçya, Malezya başta olmak üzere farklı ülkelerde kaçak olarak yaşıyor. 2 yıl önce Myanmar Müslümanlarına karşı Budistler tarafından başlatılan saldırılar sonucunda, bu güne kadar binlerce insanın evi ya yıkıldı ya da yakıldı.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum