İşkur'un Geçici İşçi Uygulamasına Karşı Çıkan Çetin: Akp’nin Adaletini Göreceğiz

İşkur'un Geçici İşçi Uygulamasına Karşı Çıkan Çetin: Akp’nin Adaletini Göreceğiz

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) istihdama destek amacıyla başlattığı proje kapsamında AK Parti’li belediyelere ayrılan geçici işçi kontenjanın kendilerinden esirgenmesine tepki gösterdi. 'Meydanı...

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) istihdama destek amacıyla başlattığı proje kapsamında AK Parti’li belediyelere ayrılan geçici işçi kontenjanın kendilerinden esirgenmesine tepki gösterdi.

'Meydanı boş bulmuştur' dediği İş-Kur Adana İl Müdürü'nü 'kraldan çok kralcılık' yapmakla suçlayan Çetin, belediyelerine hiç eleman verilmemesini basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştığını ve bunun sonucunu beklediğini kaydetti. Çetin, "Daha önce kimsenin haberi yok; İŞKUR İl Müdürü kendi başına bu işi yapmış, diyordum. Ama şimdi herkesin bundan haberi var. Ne yapacaklar, diye sabırla bekliyorum. AKP’nin adaletini bu olayda göreceğiz. Bakalım AKP bu adaletsizliği düzeltecek mi ?” dedi.

Başından buyana iyi niyetle söz konusu çelişkili duruma yaklaştığını ifade eden Çetin, İŞKUR İl Müdürü’nün 'AKP’den çok AKP’lilik' yaptığını iddia etti. Çetin, şöyle devam etti: "Akıl mantık işi mi? Zaten bu hususta en mağdur belediye başkanlarından birisiyim. 18 binin üzerinde iş başvurusu var. Hala daha CV yağıyor. Belediyede hiçbir işçinin işine son vermedim. Kimseye ‘Sen ‘AKP, MHP’lisin; biraz da bizimkiler (CHP) gelip çalışsın’ demedim. Böyle bir yaklaşımı kabul etmiyorum. Şimdi ben de mi partizanlık yapayım? İŞKUR’un bu imkânından yararlandırılmadık diye AKP’li personeli kurumdan mı atalım? Böyle bir anlayış olabilir mi? İŞKUR’un görevi sadece AKP’li belediyelere mi iş bulmaktır ? CHP ve MHP’li belediyelerin de işsizin sorunu çözmek görevleri değil midir?”

    İŞKUR’un Çukurova Belediyesi’ne yönelik bu tutumunu Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AK Parti İl Başkanı'nın vicdanının kabul etmeyeceğini düşündüğünü dile getiren Soner Çetin, "Öyle zannediyorum ki bu durumdan hiç birinin haberi yok. Çünkü bu adam (İşKur İl Müdürü) ‘kraldan çok kralcılık’ yapıyor. AKP’li belediye başkanların koltuğuna oturduğu Ceyhan’a 150, 15 bin nüfuslu Aladağ’a 150, Yüreğir Belediyesi’ne 150 işçi verilirken, 350 bin nüfusu olan Çukurova Belediyesi’ne sıfır (0) elaman. Yüreğir Belediyesi’nde artık işçiler oturacak yer bulamıyor. Seçim yaklaşıyor diye, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 475, Yüreğir İlçe Milli Eğitim’e 395 kadro gönderilmiş. Bir nevi seçim yatırımı. Bunu hangi mantık ve vicdan kabul eder. 9-10 ay 150 garibana bizde iş verseydik, bu uygulamadan yararlansaydık. Halende bekliyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.