İskoçya’da Tarihi Referandumda ‘hayır’ Cephesi Önde Gidiyor

İskoçya’da Tarihi Referandumda ‘hayır’ Cephesi Önde Gidiyor

İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmaması için düzenlenen referandumla ilgili toplam 32 bölgenin yarısında açıklanan ilk sonuçlara göre ‘hayır’ cephesi önde gidiyor. Tarihi referandumda 16 bölgede bağımsızlığa ‘hayır’...

İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmaması için düzenlenen referandumla ilgili toplam 32 bölgenin yarısında açıklanan ilk sonuçlara göre ‘hayır’ cephesi önde gidiyor. Tarihi referandumda 16 bölgede bağımsızlığa ‘hayır’ oyu veren toplam seçmenin oranı yüzde 56 iken ‘evet’ oyu verenlerin ise yüzde 44. dolayında kaldığı bildirildi.

Gece yerel saatle 22.00'de kapanan sandıkların ardından, sonuçların açıklandığı ilk bölge olan Clackmannanshire’de seçmenler yüzde 54 oy oranıyla bağımsızlığa ‘hayır’ dedi. Yüzde 89 katılımın olduğu bölgede ‘evet’ oyu verenlerin sayısı ise 16.350.

Sonuçların açıklandığı ikinci bölge olan Orkney’de de yüzde 67 oy ile bağımsızlığa ‘hayır’ dedi. İskoçya'da 32 bölgede yapılan seçim sonuçlarının ilerleyen saatlerde belli olması bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.