Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

İSKİ İndirim Yaparda, KOSKİ Yapmaz mı?

İSKİ İndirim Yaparda, KOSKİ Yapmaz mı?

Bu gün haber ajanslarının geçtiği haberlere bakılırsa, İSKİ su fiyatlarında TÜFE oranında indirim yapmış.
Haberlerde “Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İSKİ, TÜFE aylık değişim oranları çerçevesinde konut ve iş yerlerinde kullanılan su fiyatında indirime gitti.
İSKİ Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, Temmuz ayından itibaren de aylık TEFE ve TÜFE oranlarına göre indirim uygulanmaya başlandı.
İSKİ, önümüzdeki aylarda da enflasyon oranlarındaki değişime göre su fiyatlarında tekrar indirime gidebilecek.” şeklinde bilgiler var
İnsan bu haberleri okuyunca gayrı ihtiyari olarak düşünüyor: KOSKİ neden hep zam yapar da hiç indirim yapmaz veya bu indirim haberlerinden bir haber de neden KOSKİ den gelmez.
Yıllar boyu hep alışılagelmiştir.
KOSKİ ya hep eskiden olduğu gibi en az okunan gazetelerin birinde, kimsenin bakmadığı bir sayfada bu zam haberlerini ilan eder veya yeni usul olarak internet sahifesinde kimsenin anlamayacağı/fark etmeyeceği bir şekilde zam haberlerini duyurur.
Bu zam haberleri bir türlü televizyon ekranlarında haber olarak veya KOSKİ nin diğer reklamlarında olduğu gibi yeni usulde bilboardlarda duyurulmaz.
Suyu vatandaşın nasıl kullanacağı/kullanması gerektiği konusunda tv ekranlarında günlerce yayın yapan veya bilboardlarda çarşaf çarşaf reklam yapan KOSKİ, suyun kaç paradan kullanılacağı konusunda hemşerilerine bilgi vermekle neden kendini mükellef saymaz?
Veya KOSKİ neden büyüklerinin izinden gidip bir açılım yaparak vatandaşa ne kadar boru döşediğini açıklarken, her yılsonunda o yıl için kaç paralık bir bütçe kullandığını, bunun kaç parasını yatırıma ayırdığını, kaç adet kaç paralık ihale yaptığını, ihalelerin şartnamelerinin ve imzalanan sözleşmelerinin ne olduğunu, kaç paralık akaryakıt kullandığını ve yılsonunda kaç para kâr ettiğini açıklamaz?
Kâr etmekle mükellef olmayan KOSKİ, neden ısrarla her yıl kâr etmek gibi bir adet edinir?
Bunların miktarları neden kapalı toplumlar da olduğu gibi yönetici olduğu söylenenler tarafından hemşerilerine, vatandaşlarına duyurulma ihtiyacı hissedilmez?
Veya açık toplumlarda olduğu gibi böyle bir bilgi verme ihtiyacı neden bir usul haline getirilmez?
KOSKİ ve Büyükşehir Yetkililerine iki soru ile yazımızı sonlandıralım:
- KOSKİ son 5 yılda kaç para kar etmiştir ve bu karlarının ne kadarını yatırıma dönüştürmeyerek nakit olarak yıl sonunda Büyükşehir Belediyesine aktarmıştır?
- Büyükşehir Belediyesi KOSKİ nin aktardığı bu paraları borç ödemeler dahil nerelerde kullanmıştır?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR