Işık: Kobi’ler Ekonomimizin Büyümesi İçin Olmazsa Olmazdır

Işık: Kobi’ler Ekonomimizin Büyümesi İçin Olmazsa Olmazdır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretimin lokomotifinin KOBİ’ler olduğunu vurguladı ve “KOBİ’lerin büyümesi, kurumsallaşması ve rekabet gücü ekonomimizin büyümesi ve kurumsallaşması için olmazsa olmazdır.” dedi.Işık,...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretimin lokomotifinin KOBİ’ler olduğunu vurguladı ve “KOBİ’lerin büyümesi, kurumsallaşması ve rekabet gücü ekonomimizin büyümesi ve kurumsallaşması için olmazsa olmazdır.” dedi.

Işık, CNR‘da 18. IBF Kongresi‘nin kapanış oturumuna ve 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı‘nın açılış törenine konuk oldu. Törende üretimin önemine işaret eden Işık, “Bizim ligimizde, ölçeğimizde kalkınmanın ve büyümenin temel unsuru üretimdir. Üretimin olmadığı, üretim dışı faktörlerin daha baskın, egemen olduğu yöntemlerin nasıl duvara tosladığını 2008 krizi ile gördük. Allah’a şükürler olsun makro ekonomik istikrarı yakalayan ve üretim ekosistemini güçlendiren Türkiye’yi kriz teğet geçti.” ifadelerini kullandı. Işık, şöyle devam etti:

“O dönemden beri iktidarın en önem verdiği alanlardan biri üretim ve sanayi üretimi. İmalat sanayii dünyada bir dönem önemini yitirirken Türkiye inadına ‘imalat sanayii’ dedi. Allah’a şükürler olsun Türkiye bu konuda iddiasını devam ettiriyor. İmalat sanayii denildiğinde ile akla ilk gelen KOBİ’lerdir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de üretiminin lokomotifi KOBİ’lerdir. KOBİ’lerin büyümesi, kurumsallaşması ve rekabet gücü ekonomimizin büyümesi ve kurumsallaşması için olmazsa olmazdır.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, şirketlerin gelirlerini, ihracatlarını, teknik seviyesini artırdıkça büyüdüğünü dile getirdi. Şirketlere gereken yardımları yaptıklarını anlattı. Fikri Işık, bu anlamda kamu alımları dahil devlet teşviklerini yenilediklerini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.