İşid’in Serbest Bıraktığı Türk Rehinler Çin Basınında

İşid’in Serbest Bıraktığı Türk Rehinler Çin Basınında

IŞİD'in rehin aldığı Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanının serbest bırakılarak, 101 günlük tutsaklığın ardından Türkiye’ye getirilmesi Çin basınında da yer aldı.Resmi Xinhua ajansının abonelerine servis ettiği haberlerde, 3 ayı...

IŞİD'in rehin aldığı Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanının serbest bırakılarak, 101 günlük tutsaklığın ardından Türkiye’ye getirilmesi Çin basınında da yer aldı.

Resmi Xinhua ajansının abonelerine servis ettiği haberlerde, 3 ayı aşkın bir süredir Musul'da rehin tutulan Türk rehinelerin serbest bırakıldıklarını duyurdu. Haberde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarına yer verildi. Türk medyasına dayandırılan haberlerde Davutoğlu’nun, "Günlerdir, haftalardır süren yoğun çalışmalar neticesinde bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Bu haftalardır hepimizin uykusunu kaçıran, kaygılara sevk eden ama, en çok da ailelerimizi üzen bu gelişmelerden sonra bu mutlu haberi paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum" sözlerine değinildi.

Hong Kong medyası da Batı medyasına dayandırdığı haberlerinde Davutoğlu ve Erdoğan’ın açıklamalarına yer verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.