Işid'in Elinde Olduğu İddia Edilen Mke Damgalı Mühimmat Meclis Gündeminde

Işid'in Elinde Olduğu İddia Edilen Mke Damgalı Mühimmat Meclis Gündeminde

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Dünyanın tepkisini çeken IŞİD terör örgütünün elinde, Türkiye'de...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Dünyanın tepkisini çeken IŞİD terör örgütünün elinde, Türkiye'de faaliyet gösteren bir kamu iktisadi teşebbüsü olan ve güvenlik güçlerinin mühimmatını üreten Makine Kimya Endüstrisi (MKE) damgalı mühimmat olduğuna dair iddiaların dile getirildiğini hatırlatan Türkkan, hükümet'in, IŞİD ve benzeri örgütlere silah ve mühimmat gönderdiğinin Adana'daki birçok MİT TIR’ı olayında da ortaya çıktığını, olayın ardından başlayan mahkemenin tutanaklarında, TIR’larda yardım malzemesi değil, savaş malzemesi olduğunun da görüldüğünü belirtti.

Buradan hareketle bu mühimmatların satılmadığı, gönderildiği sonucunun çıktığını dile getiren Türkkan, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz aylarda internete düşen ve o sırada Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e ait olduğu öne sürülen ve ortam dinlemesi ile elde edildiği anlaşılan ses kaydında MİT Müsteşarı, 2000’e yakın TIR malzeme gönderdik biz oraya. cümlesini sarf etmektedir. Ses kaydının ortaya çıkması üzerine Dışişleri Bakanlığı da bu kaydı doğrular mahiyette bir açıklama yapmıştı."

Türkkan, şu soruları yöneltti:

IŞİD terör örgütünün elinde, Türkiye'de faaliyet gösteren bir kamu iktisadi teşebbüsü olan ve güvenlik güçlerinin mühimmatını üreten (MKE) damgalı mühimmat olduğu iddiası doğru mudur?

Milli Savunma Bakanlığı bu mühimmatı örgüte satmış mıdır, mühimmat Bakanlık tarafından satılmadıysa IŞİD'in eline nasıl geçmiştir?

Daha önce Hükümet'in, IŞİD ve benzeri örgütlere silah ve mühimmat gönderdiğinin Adana'daki birçok MİT TIR’ı olayında da ortaya çıkması ve olayın ardından başlayan mahkemenin tutanaklarında, TIR’larda yardım malzemesi değil,savaş malzemesi olduğunun görülmesi gerçeği doğrultusunda MKE damgalı mühimmat da gönderilen savaş malzemeleri arasında mı yer almaktadır?

Buna karşılık IŞİD terör örgütünden para ya da para karşılığı başka bir malzeme alınmış mıdır?

Suriye ile savaşa girmek için Süleyman Şah Türbesi'ni bombalama planlarının yapıldığı ses kaydında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın sarf ettiği "2000’e yakın TIR malzeme gönderdik biz oraya." cümlesinde kastedilen malzemeler arasında MKE damgalı mühimmat da var mıdır?

Dünyanın tepkisini çeken bir terör örgütüne Türkiye'de faaliyet gösteren bir kamu iktisadi teşebbüsünün ürettiği mühimmatın hem de Türkiye tarafından gönderilmesi savaş ve terör suçu anlamına gelmez mi?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.