Işid'in Çocuk Kaçırma İddiası Meclis Gündeminde

Işid'in Çocuk Kaçırma İddiası Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. IŞİD'in İstanbul'un...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

IŞİD'in İstanbul'un ortasındaki hücre evinin ilk kez görüntülendiğini ve İstanbul'da Ümraniye Esenkent Mahallesinden 2'si kız 7 çocuğun ve bir kadının kaçırılarak IŞİD'e katıldığının iddia edildiğini dile getiren Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

- IŞİD Terör Örgütünün İstanbul Ümraniye’de hücre evi olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, bu konuda emniyet birimlerinin herhangi bir girişimi olacak mıdır?

- İstanbul’un ortasında güpegündüz 7 çocuk ve bir kadının IŞİD Terör Örgütü tarafından kaçırılmasının ardından Bakanlığınızca başlatılmış veya başlatılacak herhangi bir soruşturma bulunmakta mıdır?

- Emniyet birimlerine IŞİD Terör Örgütü tarafından kaçırılma vakası üzerine yapılan başvuru sayısı kaçtır? Bu vakaların kaçı soruşturulmaktadır? Bu soruşturmaların kaçı neticelenmiştir?

- Son 5 yılda yaşanan çocuk kaçırma vakalarının sayısı kaçtır? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.