IŞİD'den ABD'ye gözdağı! İnfaz ettiler

IŞİD'den ABD'ye gözdağı! İnfaz ettiler

IŞİD tarafından sosyal medyada “Amerika’ya bir mesaj” adıyla paylaşılan ve henüz gerçekliği doğrulanamayan bir videoda, ABD’li gazeteci olduğu öne sürülen bir kişinin başı kesilerek idam ediliyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün ABD’li gazeteci James Foley’nin başını keserek öldürdüğü iddia edilen bir video, “Amerika’ya bir mesaj” adıyla sosyal medyada paylaşıldı.

Doğruluğundan henüz emin olunamayan videoda, 2012’de görev yaptığı Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley olduğu iddia edilen bir kişi IŞİD militanları tarafından infaz ediliyor.

James Foley olduğu iddia edilen kişi öldürülmeden önce bir metin okuyarak, gerçek katilinin ABD hükümeti olduğunu söylüyor. ABD Hava Kuvvetleri’nde çalışan kardeşine seslenerek, “Irak’ı yakın zamanda kim bombaladı” diye soruyor.

KADERİ OBAMA'NIN ELİNDE

Videoda görülen bir başka gazeteci Steven Joel Sotloff’un kaderinin ise “Başkan Obama’nın elinde” olduğu söyleniyor. IŞİD’e göre, Sotloff’un infazında Obama’nın bir sonraki ‘hamlesi’ belirleyici olacak. Suriye, Yemen ve Libya'da muhabirlik yapan Sofloff da 2013 Temmuz'unda kaybolmuştu.

Açıklamayı yapan ve infazı gerçekleştiren kişinin akıcı İngiliz aksanıyla konuşması dikkat çekti.

isid-abd-yeni.jpg

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Amerikalı gazeteci videoyu izlediklerini ve doğruluğunun araştırıldığını söyledi. Hayden, "Eğer doğruysa, ABD'nin bu vahşet karşısında dehşete düşecektir" ifadesini kullandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti.

Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde Amerikalı masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.