Işid Teröristlerinin İade İddiası Tbmm Gündeminde

Işid Teröristlerinin İade İddiası Tbmm Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.     Tanrıkulu,..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

    Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

    17 Nisan 2014'te kabul edilen ve kamuoyunda MİT Yasası olarak bilinen kanunun "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, milli güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanı'nın talebi üzerine, Adalet Bakanı'nın teklifi ve Başbakan'ın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir." ifadesiyle belirtilen 6. maddesi, 2014 yılı içerisinde uygulanmış mıdır?

    Uygulandıysa, Dışişleri Bakanı'nın talebi üzerine, Adalet Bakanı'nın teklifi ve Başbakan'ın onayı ile başka ülkelere iade edilen tutuklular ve hükümlülerin kimlikleri nedir ve iade edildikleri ülkeler hangileridir?

    Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014 tarihinde bir polis ile bir astsubayı şehit eden, bir vatandaşı da öldüren IŞİD terör örgütü üyesi 3 terörist Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ve Benjanin Xu için de MİT Yasası 6. Maddesinin devreye sokulduğu iddiası doğru mudur?

    İddia doğruysa, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ve Benjanin Xu adlı IŞİD terör örgütü üyeleri hangi tarihte ve hangi ülkeye ya da ülkelere iade edilmişlerdir? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.