Işid Tehdidi Sonrası Fransa'da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Işid Tehdidi Sonrası Fransa'da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani'nin örgüt üyelerini Fransa ve Amerika'ya karşı savaşmaya çağırmasının ardından, Fransa'da güvenlik önlemleri artırıldı. Le Figaro'nun haberine göre İçişleri Bakanlı'ğı geçen hafta valiliklere...

IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani'nin örgüt üyelerini Fransa ve Amerika'ya karşı savaşmaya çağırmasının ardından, Fransa'da güvenlik önlemleri artırıldı. Le Figaro'nun haberine göre İçişleri Bakanlı'ğı geçen hafta valiliklere bildiri göndererek, başta diplomatik temsilcilikler, dini mekanlar ve trafiğin yoğun olduğu yollarda güvenliği artırma emri verdi.

Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve bugün yaptığı açıklamada, IŞİD'in tehditlerinin Fransa'yı korkutmadığını vurguladı. Fransız bakan, “Tehditlerin onların varlığına son verme kararlılığımıza hiçbir etkisi olmayacak.” diye konuştu. Cazeneuve, Fransa'nın ilk kez demokrasi ve insanlığı tehdit eden bir gurubun hedefinde yer almadığını hatırlattı. Sıfır sorun diye bir durumun olmadığını vurgulayan Fransız bakan, her ihtimale karşı vatandaşlarını korumak için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani'nin internette yayınlanan videolu mesajında, IŞİD'e karşı koalisyona katılan ülkelere karşı verilecek en güzel mücadelenin, bu ülkelerin vatandaşlarına saldırmak olacağı ifade edilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.