Işid, Amerikalı Gazetecinin İnfaz Görüntüsünü Yayınladı

Işid, Amerikalı Gazetecinin İnfaz Görüntüsünü Yayınladı

Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları yayınladığı görüntüyle, yaklaşık 2 yıldır kayıp olan Amerikalı gazeteci James Foley’in (40) boğazını keserek öldürdüğünü duyurdu.‘Amerika’ya mesaj’ başlığıyla yayınlanan...

Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları yayınladığı görüntüyle, yaklaşık 2 yıldır kayıp olan Amerikalı gazeteci James Foley’in (40) boğazını keserek öldürdüğünü duyurdu.

‘Amerika’ya mesaj’ başlığıyla yayınlanan görüntü ve fotoğraflarda gazeteci Foley’nin olduğu iddia edilen şahıs önce bir metin okuyor, sonra boğazından kesilerek öldürülüyor. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler Youtube tarafından yayından kaldırıldı. Gazetecinin öldürülme görüntüsü, ABD’nin, IŞİD’e karşı operasyonlarını artırmasından sonra Başkan Barack Obama’ya bir mesaj olduğu ifade edildi. Görüntülerde Foley kendisine zorla okutulan metinde “Gerçek katil Amerika” diyor.

Olayın duyulmasından sonra açıklama yapan Foley’nin ailesi, görüntüde başı kesilenin çocukları olup olmadığını netleştirmediklerini ifade etti. Acılı aile, herkesin Foley’e dua etmesini istedi.

ABD ordusu iki haftadır IŞİD’e karşı hava operasyonunu devam ettiriyor.

Foley, daha önce Irak ve Libya'da freelancer olarak görev yapmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.