Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

İşi ehline verin

İşi ehline verin

Halkımız, AKP’yi birçok hatalarından dolayı 07 Haziran seçimlerinde cezalandırdı. İlk günkü aşkla çalışacağına söz verdiği için 01 Kasım'da mükâfatlandırmıştır. AKP şimdi tek başına hükümeti kuracak ve ilk günkü aşkla çalışacağına ümit eder, başarılar dileriz.

Yeni kurulacak hükümetin ilk günkü aşkla çalışabilmesi için işi ehline vermesi gerekir. Bunun için müdürlerin, daire amirlerin, bürokratların kısaca yönetici kadroda olanların ve olacakların imtihandan geçirilmesi gerekir.

Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne kadar güzel öğütler veriyor! Şüphesiz Allah her şeyi işitici, her şeyi görücüdür.”  “Nisâ: 48”

Hz. Peygamber (s.a.v.) ise şöyle buyurur: “İşi ehil olmayana tevdi edildiği zaman, kıyameti bekle.”
Diğer hadisi şerifte de şöyle buyrulur: “Emanet zayi edildiği zaman kıyametin kopmasını bekleyin. “Ya Rasulallah, emanetin zayi edilmesi nasıl olur?” denince, “Görev ehlinden başkasına verildiği zaman kıyameti bekleyin” buyurdu.

Yani iş ehline verilmezse verimlilik elde edilemez, kurum ve müesseseler zarar eder, yeni istihdam alanları açılamaz. Bunun sonucu emekler boşa gider.

Ayrıca imtihansız müdür,  amir ve bürokrat olanların ekseriyetinin zulüm makinesi olduğu bir vakıadır. Onlar maiyetinde çalışanlara zulmetmekte ve personel arasında fitne saçmaktan başka bir iş yapmamaktadırlar. Bu yöntem ile ayakta kalacaklarına inanmaktadırlar.

Bilhassa belediyelerde çalışan yönetici kadronun imtihanla iş başına gelmediği bir vakıadır. Genelde ümmetin parasıyla kurulan medyanın, yayın organların başına hasbelkader geçenlerin ve bazı vakıfların yakınları ehil olmadığı halde onlar, amir olmuş, daire amiri olmuş, Başkan yardımcısı olmuş v.s.

Bunun yanında yüksek lisans veya doktorasını yapmış kariyer sahibi personelin ehil olmayan yöneticilerin emrine verilmek suretiyle pasif işlerde çalıştırıldığı görülmektedir. Bu, bir zulümdür. Bu zulüm ortadan bir an önce kaldırılmalı.

Ben istediğim personelle çalışırım diyorsan, imtihanı kazanan personelin içinden yardımcılarını ve daire amirlerini seçersin, diğerlerini de müdür yaparsın. Orası birilerin babasının çiftliği değildir.

Ayrıca belediyelerde bazı kadrolar boş tutulmaktadır. Devletin asli görevlerinden biri de istihdam oluşturmaktır. Üniversiteyi bitiren gençlerimiz bir iş bulup evlenecek ve ülkesinin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Bunu engellemek suçtur. Meseleye ekonomik gözle bakılırsa durum böyle olur.

Bu şekilde devam ederse önümüzdeki belediye seçimlerinde AKP oy kaybeder. 07 Haziran seçiminde olduğu gibi cezalandırılır.

Yeni kurulacak hükümetin bu işe el atacağını belediyeleri de ilk günkü aşkla çalışabilmesi için yeniden dizayn edeceğine yürekten inanmaktayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR