İşçiye hakkı verilmelidir

İşçiye hakkı verilmelidir

Konya'da sendikacı olmanın kolay bir iş olmadığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Sendikacılık anlayışı, işçinin hakkını savunmaya yöneliktir. İşverenler, işçiden daha fazla nasıl para kesebilirim hesabı yapmamalıdır" dedi

Hizmet İş Sendikası Konya Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu yoğun katılım ile Bayır Diamond Otel'de gerçekleştirildi. Genel Kurula; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Hizmet İş Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İŞKUR Müdürü Emrah Keleş, çok sayıda STK temsilcisi ve Hak-İş üyesi katıldı. Kurula, çift liste ile gidildi. Mevcut başkan Vacit Sır'ın karşısında Ebazer Şafak da oluşturduğu yönetim kurulu listesi ile rakip olarak çıktı.

KONYA'DA SENDİKACI OLMAK KOLAY DEĞİL

9. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Hak-İş'in Konya'nın en büyük sendikası olduğunu ifade etti. Türkiye'nin sendikacılık konusunda geçmişe nazaran büyük yollar katettiğini dile getiren Sorgun, ülkenin alma medeniyeti değil, verme medeniyeti üzerine kurulu ve Türkiye'nin gönlünün ve gözünün tok olduğunu da belirtti. Sendikacılık anlayışlarının işçilerin hakkını savunmak olduğunun altını çizen Sorgun, daha sonra şunları kaydetti: "İşçi, daha çok kazanacak daha çok emek verecek. İşçiden daha fazla nasıl para keserim hesabı yapılmamalıdır. Konya, dava çadırının orta direğidir. Konya'da siyasetçi, yönetici, işçi veya sendikacı olmak kolay ve sıradan değildir. Çünkü tüm dünyanın ve Türkiye'nin gözü Konya'dadır. Bunun sebebi de sendikaların her bir üyesinin gerçekten de çok değerli olmasıdır."

YERLİ MİLLİ VE EVRENSEL BİR SENDİKAYIZ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da üyelerinin kişisel hiçbir hesap yapmadan, ellerindeki imkânların büyük kısmını Hak-İş için harcadığını söyledi. Kendilerinin kutlu bir davaya hizmet ettiklerini ve davalarının Konya'da kökleştiğini hatırlatan Arslan, "Bir davanın mensuplarının neleri başaracağının en güzel örneğini sendikamızın üyeleri vermiştir" şeklinde konuştu. Konya'nın kendisi için çok ayrı bir önemi olduğuna değinen Genel Başkan Arslan, "Bu şehir, davanın orta direği olmuştur. Yeryüzündeki bütün mazlumların üzüntüsü buradan paylaşılmıştır. Olumlu bir gelişmede sevinç buradan yayılmıştır. Konya, tarihine ve davasına her zaman sahip çıkmıştır. İslam ve insanlık davasının merkezi Konya'dır. Biz, sendikacılık anlayışımızı bu şehrin piri Hz. Mevlana'nın anlayışı üzerine kurduk. Kuruluş felsefemiz budur. Kendi değer, medeniyet, inanç ve kültürümüzle kendimiz olacağız, olmalıyız da. Tüm bunları yaparken evrensel değerleri de bu mücadeleye katacağız. Yerli ve milli bir sendikayız. Evrensel değerlerimizi de bünyemizde bulunduran bir kuruluşuz. Hak-İş, sürekli büyüyor ve gelişiyor. Büyüdükçe ve güçlendikçe mütevazi olmayı daha çok öğrendik. Kucaklayıcı olduk ve fedakârlık yaptık. Sorunları çözmeyi, yaşayarak öğrendik. 40 yıllık yürüyüşümüze Konya'nın misyonunu yansıtabildik. Davanın ne demek olduğunu Konya'da öğrendik. Dava için gerekirse nelerden vazgeçilecek bu aziz şehirden öğrendik. Hayata yolculuk yaparken Konya rehberimiz oldu. İşçilerimizin hakkını bundan önce nasıl savunduysak, bundan sonra da aynı şekilde savunmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çok zorlu şartlardan geldik fakat yılmadık. Yeri geldi ayaklarımız kanadı, yeri geldi dizlerimiz çok yaralandı ama toparlanmayı bildik. Gücümüzü üyelerimizden alıyoruz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum