İşçilerin sorunları çözüme kavuşuyor

İşçilerin sorunları çözüme kavuşuyor

İşçilerin artık eskisi gibi büyük bir sıkıntısının kalmadığına dikkat çeken Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, "10 yıldan fazla bir süredir kadro mücadelesi veriyorduk. 1 milyon işçimiz yakın zamanda kadroya geçti. Hepsi de mutlu" dedi

Yıllardır mücadele veren ve sancılı süreçlerden geçen işçiler, nihayet kadro talebine karşılık bulabildi. Çoğu işçi, yakın zamanda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuştu. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı da Türkiye'nin farklı noktalarında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kadro özleminin hasretini çeken işçiler için bu bayram diğer bayramlardan farklı oldu. Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır da "İşçilerimizin çok büyük sıkıntısı kalmadı" şeklinde konuştu.

15 YILDIR KADRO MÜCADELESİ VERİYORDUK

Başkan Vacit Sır, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 31 Ekim 2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümlerinin yayınlandığını da hatırlattı. "Buna göre merakla beklenen 2 yıllık maaş zamları, izinler ve eğitim yakacak gibi ek ücretleri belli oldu" diyen Sır, "Sendika olarak 15 yıla yakın bir zamandır kadro mücadelesi veriyorduk. İşler, bu ülkenin yüz akıdır. İşçilerimiz ile çok sancılı günleri geride bıraktık. Yeri geldi acılarımıza, üzüntülerimize ortak olduk. Nihayet işçilerimizin büyük kısmını kadroya geçirmeyi başardık. Taşeron işçiler sonunda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuştu. Yeni statülerine sınav sonucuna göre geçecek olan taşeron işçilerin yeni statüdeki hakları da belli olmaya başladı. Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne 4/D geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alınacak. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu" açıklamalarında bulundu.

İŞÇİLERİN BÜYÜK SIKINTISI KALMADI

Sendika olarak yine kendilerinin işçilere ve işçi ekonomilerine katkıda bulunmak için çalışma hayatlarında inişli ve çıkışlı mücadele içinde olduklarını belirten Başkan Sır, "Bu inişli ve çıkışlı süreci 10 yıldan fazla bir süredir yaşıyorduk" diye konuştu.  Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT)'lerde çalışan işçilerin sadece bazı sıkıntılarının kaldığını ifade eden Sır, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mücadelemiz sürecek, bundan hiçbir işçimizin ve ailesinin şüphesi olmasın. Biz, işçilerimizle büyük bir aileyiz. Onların sıkıntısı aynı zamanda bizim de sıkıntımızdır. Belirtmekte yine fayda görüyorum, işçilerimizin büyük sıkıntısı kalmadı. Yaşanan iş kazalarının önlenebilmesi adına da eğitimler devam etmelidir. İşçi sağlığı, önceliğimizdir. İşçilerimizin her biri birbirinden değerlidir."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.