Mehmet Ali Uz

Mehmet Ali Uz

İş Hayatında Hoşgörü Buluşması

İş Hayatında Hoşgörü Buluşması

Geçen cumartesi günü Dedeman Otelde Konya İş Kadınları Derneği’nin “İş Hayatında Hoşgörü” konulu paneline katıldık. Organizasyon gerçekten mükemmeldi. Zamanlama iyi seçilmişti. Bu yılki Mevlâna etkinlikleri bu toplantı ile başlamış oldu. Sat 14.00’de başlayan cumartesi günkü Panel, iki oturumda gerçekleşti. Panele ilgi bir hayli fazla idi. Dışarıdan gelenler çoğunlukta idi. Toplantıda protokolün de tam kadro yer alması yabancı konuklara karşı yerinde bir davranış oldu.
Yapılan protokol konuşmalarında kadının toplum hayatındaki yerinin önemine dikkat çekildi. Bugün gerçekten çok muhtaç olduğumuz Mevlâna, Yunus Emre ve Ahi Evran’ın hayat bahşedici mesajlarından söz açıldı. Umarız böyle toplantılar ülkenin her tarafında devam eder.
Biz henüz toplum olarak kadının toplum hayatındaki yerinin önemini kavramış değiliz. Gerçekten kadının yükselmesi, toplum hayatında layık olduğu yeri alması çok şeyi değiştirecektir. Bilhassa siyasilerin bunun öneminin farkında olması gerekir diye düşünüyoruz.
Günümüzde sadece iş hayatında değil, hayatın her kesiminde sevgi ve hoşgörüye muhtacız. Maalesef bu ihtiyaç her geçen gün büyüyerek karşımıza çıkıyor. Ülke çapında sevgi ve hoşgörüyü yerleştiremediğimiz için muhtaç olduğumuz huzur ve sükûna bir türlü kavuşamıyoruz. Bütün bundan da anlaşılıyor ki, herhalde verilen mesajlar yerine varmıyor. Kökleşen İhtirasları ve düşmanlıkları bir türlü ortadan kaldıramıyor. Herkes âdeta biri biriyle kavgalı. Memeleket tam bir kargaşa ortamında. Bu durumun ülkeyi felakete götüreceğinin kimse farkında değil. Hepimiz aynı gemideyiz, batarsak hepimiz birden batarız diyemiyor.
Yerleşen olumsuz alışkanlıkları, kökleşen düşmanlıkları elbette bir anda yok etmek mümkün değildir. İnşallah ülke çapında yapılacak benzer toplantılarla bir gün arzu edilen sonuca ulaşılacaktır. En büyük arzumuz budur.
Panelde dikkatimizi çeken bir husus da yazar Elif Şafak’a gösterilen büyük ilgi oldu. Onun “Aşk” isimli eserini yazın ben de okumuştum. Toplantıya katılanlar ona kitaplarını imzalatmak için âdeta biri birleriyle yarıştılar. Anlaşılıyor ki Elif Hanım, sanat hayatının zirvesinde… Hanımların toplantı sonunda sergiledikleri bu kitap ilgisi, onların erkeklerden daha fazla okumaya meyyal olduklarını bir kere daha gösterdi.
Konya İş Kadınları Derneği’ (KİKAD)’ın toplantı dolayısıyla hazırladıkları broşürde vizyonları, “ İş kadınlarının Türk ve dünya ekonomisindeki yerini geliştirmek, kadının tüm karar süreçlerine etkin rol aldığı bir Türkiye oluşturmak.” Şeklinde açıklanıyordu. Toplumun arzusu da bu doğrultuda olması gerekir, diye düşünüyoruz. Dernek gayesine ulaşmak için “Eğitim Komisyonu”, “Medya Komisyonu” ve Bülten Yayın Komisyonu” gibi pek çok da komisyon kurmuş.
KİKAD Başkanı Saime Yardımcı, Konya’da pek çok alanda aktif ve hayırlı faaliyetlerde bulunan, Konya gelenek ve göreneklerine bağlı tam bir Konyalı, bir kültür hamisi hanımefendi. Bu faaliyetleri başta olmak üzere, çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum.
İnşallah Konya’da güzel şeyler olacak, Konya’dan, Mevlâna ikliminden yayılacak olan sevgi ve hoşgörü halesi dalga dalga yayılarak bütün .bir ülkeyi kaplamayacaktır. Yapılan bu güzel toplantıyı bunun bir işareti olarak görüyoruz.
Umarız Türkiye’nin birçok yerinden şehrimize gelen katılımcılar, Konya’dan memnun ayrılmışlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ali Uz Arşivi
SON YAZILAR