İş Dünyası, Dakik 4'le Van'da Bir Araya Gelecek

İş Dünyası, Dakik 4'le Van'da Bir Araya Gelecek

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından bu yıl 4.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından bu yıl 4. sü düzenlenecek olan 'Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü’ (DAKİK) programı, 20-21 Haziran'da Van’da gerçekleştirilecek.

    DAKİK- 4 programına yurt içinden 250, yurt dışından da 70’in üzerinde yatırımcı ve sanayici işadamının katılacağı belirtildi. Programın ana gündemini inşaat sektörü ve iş makineleri oluşturacak. Daha önce DAKİK 3'te ilk kez yurt dışı pazarına açılan programa, bu sene daha fazla büyük bir katılım beklenirken DAKİK 4’te yurt dışına açılım hedeflenmekte. DASİDEF, üyeleri arasındaki dayanışmayı iş ortaklığına dönüştürmeyi hedeflerken aynı zamanda yatırımcı iş adamlarını bölgeye inşaat sektöründe ve cazip sektörlerde yatırım yapmayı amaçlıyor.
    
    DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, daha önce Erzurum’da gerçekleştirdikleri DAKİK programlarının verimli geçtiğini ve birçok sektörde iş ortaklıklarının yapıldığını söyledi. Gökçe, “Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için Doğu Anadolu Bölgesi'nin potansiyellerinin harekete geçirilmesinin gerektiğini söylemiştik, taşları oynatmaya başladık bu anlamda büyük bir adım atmış olduk. DAKİK 3'e, bölge ülkelerden çok sayıda iş adamı katılmıştı. Komşu ülkelerden Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Nahçıvan ve Azerbaycan’dan altmışın üstünde iş insanı katılmıştı. Bu ülkelere olan coğrafi yakınlığımız bu ülkelerle ticaretimizi tetikleyici unsur olarak ön plana çıkarmıştı." dedi.

    Van'da düzenlenecek olan DAKİK 4 programına başta Irak olmak üzere Lübnan, Ürdün ve Yemen’den yatırımcı işadamları katılacağını hatırlatan Gökçe şöyle konuştu: "İnşaat sektöründe üretilen mal ve hizmetler DAKİK programında yurt içi ve yurt yurt dışından gelen iş adamlarının beğenisine sunulacak. Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü programı ile Orta Doğu ülkelerinin iş dünyasının dikkatlerini bölgemize çekmeyi planlıyoruz. Özelikle bölgemizdeki inşaat ve cazip alanlara yatırım çekmeyi, bölgenin ihracat potansiyelinin artmasını amaçlayan DASİDEF ile somut olarak projelendirilmiş yatırım ve işbirliği fırsatlarını masaya yatırarak bölge ekonomisini daha ileri düzeye taşıma gayreti içerisinde olacağız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.