İranlı işadamı ve kendisini rehin tutan 6 kişi tutuklandı

İranlı işadamı ve kendisini rehin tutan 6 kişi tutuklandı

Konya'da bir evde 5 gün boyunca rehin tutulan ve yakınlarından 150 milyon İran riyali para istenen İranlı işadamı ve kendisini rehin tutan 6 kişi tutuklanarak...

Konya'da bir evde 5 gün boyunca rehin tutulan ve yakınlarından 150 milyon İran riyali para istenen İranlı işadamı ve kendisini rehin tutan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay geçtiğimiz Çarşamba günü merkez Meram ilçesi Şükran mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 12 Mayıs Cuma günü İran'dan Türkiye'ye geldiği öğrenilen İranlı işadamı 43 yaşındaki Kazem Moradi bir anda ortadan kayboldu. Moradi'nin İran'da bulunan eşini arayan şahıslar Moradi'nin fotoğrafını göndererek serbest kalması karşılığında 150 milyon İran riyali fidye istedi. Moradi'nin bir evde tutulduğunu belirleyen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri eve baskın düzenleyerek rehin tutularak elleri kelepçelenen Moradi'yi kurtardı. Polis olayla ilgili İranlı Majit Shekar (31) ve Qudratullah Fedaıe (23) ile Afgan Mohammadaref Yıldız (24), Gholam Farogh Akbarı (32), Abdulhalık Muhammed Şerif (20) ve Mohammod Dod Mohammod Eyup (23)'yi gözaltına aldı. Moradi'nin, kendisini kaçıran Majit'le beraber ortak sahte pasaport işi yaptığı öğrenilirken, Moradi'nin eşyalarının arasında çok sayıda sahte pasaport ve pasaport basımında kullandığı malzemeleri ele geçirdi. Moradi ve şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Moradi ve Moradi'yi kaçıran 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.