İran'la Müzakereler Temmuz Ayına Kadar Uzatıldı

İran'la Müzakereler Temmuz Ayına Kadar Uzatıldı

İran'la dünya güçleri arasında devam eden nükleer program müzakerelerinin 1 Temmuz 2015 tarihine kadar devam etmesi üzerinde mutabakat sağlandığı açıklandı.Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık bir hafta süren yoğun görüşmelerin...

İran'la dünya güçleri arasında devam eden nükleer program müzakerelerinin 1 Temmuz 2015 tarihine kadar devam etmesi üzerinde mutabakat sağlandığı açıklandı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık bir hafta süren yoğun görüşmelerin ardından varılan mutabakata göre 1 Mart'a kadar İran'ın nükleer programı ile ilgili siyasî bir anlaşmaya varılacak. 1 Temmuz'a kadar ise teknik detaylar şekillendirilecek.

İran'la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya arasındaki görüşmelerde, Tahran'ın nükleer programını sınırlandırması karşılığında bu ülkeye uygulanan ambargoların kaldırılması masada.

Görüşmelerin ardından açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İran'ın uranyum zenginleştirmesi yaptığı santrifüj sayısı üzerindeki anlaşmazlık sebebiyle hızlı bir uzlaşma sağlanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Tarafların Aralık ayında uzman seviyesinde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. Bu arada İran'ın dondurulan hesaplarından her ay 700 milyon dolarlık bir meblağın serbest bırakılmaya devam edeceği üzerinde de mutabakat sağlandı.

Batılı ülkeler, İran'ın nükleer araştırmalara atom bombası elde etmek için devam ettiğini öne sürüyor. İran ise bu iddiaları reddediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.