‘iran’ın Kaçırılan Petrol Paraları İçin Bir Heyet Göndereceği İddiası Doğru Mu?’

‘iran’ın Kaçırılan Petrol Paraları İçin Bir Heyet Göndereceği İddiası Doğru Mu?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na; "Nükleer çalışmaları nedeniyle İran’a konan ambargoyu delerek petrol parasını yurtdışına kaçıran bir iş adamının uluslararası ilişki ağını araştıran...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na; "Nükleer çalışmaları nedeniyle İran’a konan ambargoyu delerek petrol parasını yurtdışına kaçıran bir iş adamının uluslararası ilişki ağını araştıran yetkililerin, Reza Zarrab’la olan ilişkiyi belgelendirdiği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Tanrıkulu, "Nükleer çalışmaları nedeniyle İran’a konan ambargoyu delerek petrol parasını yurtdışına kaçıran bir iş adamının uluslar arası ilişki ağını araştıran yetkililerin Reza Zarrab’la olan ilişkiyi belgelendirdiği iddia edildi. Diğer bir iddia ise kaçırılan petrol paralarının peşine düşen İran’ın, Türkiye’ye bir heyet göndereceği yönündedir." hatırlatmasında bulundu.

Tanrıkulu, Bakan Yıldız’a şu soruları yöneltti: "Nükleer çalışmaları nedeniyle İran’a konan ambargoyu delerek petrol parasını yurtdışına kaçıran bir işadamının uluslar arası ilişki ağını araştıran yetkililerin Reza Zarrab’la olan ilişkiyi belgelendirdiği iddiası doğru mudur?

İran’ın kaçırılan petrol paralarına ilişkin bir heyet göndereceği iddiası doğru mudur?

İran makamlarınca Bakanlığınıza bu konuda yapılmış herhangi bir başvuru var mıdır?

İktidarın değişmesinin ardından rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başlatılan İran’da; Dubai, Malezya, Tacikistan ve Türkiye üzerinden ambargolu parayı kaçırmakla suçlanan bir iş adamının faaliyetlerine ilişkin soruşturma kapsamında Bakanlığınızın bilgisine başvurulmuş mudur?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.