İran'dan Türkmenistan'a Savunma Bakanı Düzeyinde İlk Ziyaret

İran'dan Türkmenistan'a Savunma Bakanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Türkmenistan'a İran'dan savunma bakanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleştirildi. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Türkmenistan Savunma Bakanı Begenç Gündoğdıyev'in resmi davetlisi olarak Aşkabat'ta temaslarda bulundu. Türkmenistan Devlet...

Türkmenistan'a İran'dan savunma bakanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleştirildi. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Türkmenistan Savunma Bakanı Begenç Gündoğdıyev'in resmi davetlisi olarak Aşkabat'ta temaslarda bulundu. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüşen Dehkan, Tahran-Aşkabat hattındaki münasebetlerin geliştiğini kaydederek, "İran Türkmenistan ile bütün alanlarda özellikle savunma alanında işbirliği yapmaya hazır" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ticaretine dikkat çeken Dehkan, İran'ın uyuşturucu ve terörle mücadele alanlarındaki tecrübelerini Türkmenistan ile paylaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Dehkan, "İran ile Türkmenistan arasında gerçekleştirilecek savunma ve güvenlik işbirliği, dünyada barış, istikrar ve güvenliği güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Tahran-Aşkabat arasındaki işbirliğinin tüm alanlarda ilerleyeceğini inandığını söyledi.

Temasları çerçevesinde Türkmenistan'da askeri enstitüsü öğrencilerine hitap eden Savunma Bakanı Dehkan, İran'ın güvenlik doktrinini savunma amaçlı olduğunu bildirdi. Herhangi bir ülkeye karşı saldırganlığın ve düşmanlığın İran'ın savunma politikalarında yer almadığını savunan Dehkan, İran silahlı kuvvetlerinin halk ile barışık olduğu için gücünü her zaman muhafaza ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.