Irak'ta yeni terör: Uyuşturucu

Irak'ta yeni terör: Uyuşturucu

Irak Türkmenleri Dernekleri Federasyonu Başkanı  Aydın Beyatlı, Türkmeneli bölgesinde uyuşturucu madde kullanım oranının, terör örgütü DAEŞ'ten daha tehlike bir boyuta ulaştığına dikkat çekti

Irak Türkmenleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, geçtiğimiz günlerde Viyana'da bir toplantıya katılarak, Irak ve Tuzhurmatu'daki uyuşturucu tehlikesinin hangi boyuta ulaştığı ile ilgili bilgiler verdi. Bölgede düne kadar en büyük tehlike olarak görülen DAEŞ kadar, bugün madde bağımlılığı da ciddi tehlike saçıyor. Dr. Beyatlı, katıldığı toplantıda Türkmen nüfusunun hedef alındığını ve gençlerin madde bağımlılığından dolayı inlediğini aktardı. Toplantıda, yine Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütünün Irak verileri ve Tuzhurmatu'da da yaşanan gerçekler dile getirildi. Beyatlı, Merhaba Gazetesi'ne yaptığı açıklamada o toplantıda “Bölgedeki madde bağımlılığına bugünden ciddi önlemler alınmazsa ileride uygulanacak çözümler pek yararlı olmayacak” ifadelerini kullandığını dile getirdi. Ayrıca Beyatlı, Nisan ayı içerisinde Irak Sağlık ve Yüksek Öğrenim Bakanı ile görüşüp tehlikeyi dile getireceğini, STK olarak bu konu ile ilgili yetkililerle işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.

ŞEKER GÖRÜNÜMÜNDE UYUŞTURUCU!

Bölgenin her türlü sorunu ile yakından ilgilenen Dr. Beyatlı, üzülerek Türkmeneli bölgesinde uyuşturucu madde kullanımının ilkokul çağına kadar düştüğünü ifade etti. Uyuşturucu tacirlerinin özellikle çocuk ve gençleri hedef aldığını dile getiren Beyatlı, okulların önünde de uyuşturucu satıldığını kaydetti. Beyatlı, daha sonra şunları kaydetti: “ Bu olayı herkes, ciddiye almak zorundadır. Çünkü konu bütün insanlığın belasıdır. Ve yine bu sorunun çözümü de bütün insanlığın huzurunadır. Bölgede DAEŞ görünen bir düşman. Uyuşturucu maddeleri ise görünmeyen ve terör kadar da tehlikeli. Okul önlerine kadar uyuşturucunun sokuluyor olması gerçekten üzücü. Bir de çocuklara uyuşturucuyu güzel bir şeymiş gibi göstermek için sarı, pembe, yeşil şekermiş haline getiriliyor. Kerkük’te ve diğer Türkmeneli şehirlerinde DAEŞ’le ve demografik yapı değişikliğiyle yapamadıklarını eroin ile yapmak istiyorlar. Maalesef kanunlar da buna olanak sağlıyor. Yetkililer, ilgisiz. Bölgede uyuşturucu ticareti de önemli kazanç alternatifleri arasında. İnsanlık sorunu, çözüm bekliyor.”

NAMAZ KILAN İNSANLAR BİLE BAĞIMLI OLDU!

İşin daha acıklı bir boyutunu da dile getiren Beyatlı, “İnanır mısınız 5 vakit namazını kılan Türkmenler bile çeşitli sebeplerden ötürü uyuşturucu bağımlısı olmuş durumda. Acılarını geçirmek için torunundan ilaç isteyen bir babaanne bile bilmeden uyuşturucu bağımlısı olmuş. Torunu eczaneye ilaç almaya gidince, uyuşturucu verilmiş. Yaşlı kadının bütün ağrısı sızısı geçmiş ve torunundan sadece o uyuşturucuyu istemiş. Garibim onun uyuşturucu olduğunu bilmiyor, ilaç gibi içiyor ve kendisine iyi geldiğini söylüyor. Bunun gibi daha birçok örnek var. Ağlanacak durumdayız. Büyük bir saldırı altında Türkmenler. Her ne olursa olsun, bu işi çözmek için kararlıyız. Yeşilay Derneği ile birlikte bölgeye gideceğiz. Bu belanın önüne geçebilmek için hemen çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

Foto altı:

Dr. Aydın Beyatlı

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.