Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Irak’ın tutumu

Irak’ın tutumu

Irak, Türk askerinin Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika’dan çekilmesini istemektedir. Bunun için Birleşmiş Milletlere bile başvurdu. Göreceğiz;  Birleşmiş Milletler de nasıl bir karar çıkacağını. “Dünya mı büyük yoksa beş mi büyük”  bir daha tescillenecektir. Beşin, dünyadan büyük olduğu bir daha tescilleneceğini şimdiden bilmenin bir marifet olmadığı bir gerçektir. Beş ne derse o olur, şimdiye kadar böyle olmuştur.  İlânihaye bu durum böyle devam edecek değildir; bu da bilinmesi lazım.

Basından öğrendiğimize göre Türk askeri, Irak’ın kuzeyinde on farklı noktada yirmi yıldan beri bulunmaktadır. Başika’daki Türk askeri şimdi neden sorun oldu? Bunun üzerinde durulması gerekir.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım, geçen hafta ayaküstü gazetecilerin bir sorusu üzerine bunun sebebini zamanı gelince açıklayacağını söyledi.  O gün gelince inşallah öğreniriz.

Kanaatim odur ki, Sayın Başbakan’ın açıklayacağı görüş, bizim düşüncemizden çok farklı olmayacaktır. Çünkü görünen köy kılavuz istemez.

Bize göre, Irak’ın şimdi Başika’daki Türk askeri varlığından rahatsız olmasının sebebi şudur: Hâkim güç, Türkiye’nin Irak’ta, Suriye’de, Libya’da Mısır’da kısacası İslâm coğrafyasında söz sahibi olmasını ve masanın bir köşesinde oturmasını istememektedir. Küçük Asya’ya sıkıştırmalarının ve zamanı gelince buradan da atmak istememelerinin sebebi budur. 15 Temmuz işgali bunun bir provasıydı. Şükürler olsun milletimiz buna fırsat vermedi. 

Türkiye şu anda hem Irak’ta ve hem de Suriye’de.  Gayesi, sınırlarını korumak ve IŞİD, PYD ve PKK ile mücadele etmektir.

Türkiye’nin Irak ve Suriye topraklarında gözü yoktur ve bu ülkelerin toprak bütünlüğü taraftarıdır. Nitekim bu gerçeği geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna rağmen şimdi Irak,  Başika’daki Türk askeri varlığından rahatsızdır. Herhalde hâkim güç kulağını çekti ki, Birleşmiş Milletlere bile başvurdu

Emperyalizm devrede, Türk askerini Başika’dan atacaklar, Suriye’den çıkaracaklar. Aksi halde böyle giderse Irak ve Suriye’ye barış gelecek, Türkiye güçlenecek ve emperyalizmin yani hâkim gücün bu ülkelerde ve Türkiye’deki emeli suya düşecek. Söz konusu güç böyle düşünmektedir.

Hayırlısı olsun bakalım; düğmeye basıldı, “el mi yaman bey mi yaman göreceğiz.” Biz inanıyoruz ki, bunun sonucunda Irak, Suriye ve Türkiye kazanacak, hâkim güç kaybedecektir.

Başika’dan Türk askerinin çıkmasını isteyen Irak değil, hâkim güçtür, Irak piyondur. Irak’ın arkasında İran ve hâkim güç vardır.

Biz şu anda PKK, IŞİD ve PYD ile değil, bu terör örgütlerinin arkasında bulunan hâkim güç ile savaş halindeyiz. Söz konusu terör örgütleri piyondan ibarettir.

Sonuç olarak diyoruz ki, Türk askeri Başika’dan çıkmayacak, Irak ve Suriye’den hâkim güç çıkacak, altmış küsur yabancı ve hiçbir tarihi bağı olmayan sömürgeci devletler çıkacak, akbabalar çıkacaktır; “belki yarın belki yarından da yakın” Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR