iPhone'yi sık sık yere düşürenlere müjde!

iPhone'yi sık sık yere düşürenlere müjde!

iPhone kullanıcılarına Apple'dan güzel haber geldi. Apple yeni bir ürün hazırlıyor!

Apple, telefonunu sık sık düşüren kullanıcıları için "9 canlı" bir telefon üretmeyi hedefliyor. ABD Patent Ofisi tarafından yeni onaylanan patent, telefonun "kedi gibi" düşmesini sağlamayı amaçlıyor.

Apple'ın yeni patentindeki fikir, kedilerin yüksekten düştüklerinde reflekslerini kullanarak kendilerini havada düzeltmeleriyle benzer. Cihaz üzerindeki ivmeölçer, denge çarkı gibi sensörlerden faydalanacak olan teknoloji, düşüşün gerçekleştiğini, düşüş hızını ve çarpış zamanını algılamaya çalışıyor. Cihaz bunun ardından üzerindeki bir motor yardımıyla yönünü ve açısını, daha az hasar alacak biçimde değiştiriyor. Detaylara yer veren patent, cihaz havadayken açıyı değiştirmeye yönelik birkaç farklı yöntemden daha bahsediyor. Bunlar arasında kanat çıkarmak, gaz kutularından faydalanmak gibi çözümler var. Bu fikirler size çılgın gibi geliyorsa, Jeff Bezos'un yaklaşık üç sene önce telefonlara özel bir hava yastığı sisteminin patentini aldığını hatırlatalım.

Düşürme konusunda firmalar arasına yaşanan yarış bir yana, patentte bahsedilen yöntemlerin gerçeğe dönüşmesinin kesin olmadığını söylemekte fayda var. Elbette 9 canlı bir iPhone 9 hayal etmekte bir sakınca yok ancak patentler, çoğu zaman uygulanmak için değil, fikri hakları korumak için alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.