IPARD II Programı 2. başvuru çağrı ilanı yapıldı

IPARD II Programı 2. başvuru çağrı ilanı yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri

Kabul edilen başvurulara yüzde 50 geri ödemesiz hibe verilecek. Başvurular 6-28 Eylül 2017 tarihlerinde alınacak. Avrupa Birliği ile ortak finanse edilen program hakkında yapılan açıklamada, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 12 Haziran 2017 tarihinde İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir” denildi.

 “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” balığında desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi ise şu şekilde: “Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,  Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması. Destek oranı yüzde 50. Toplam destek bütçesi 122 milyon 177 bin 559,21 Euro. Desteklemeler 42 şehirde yapılacak. Bu şehirler arasında Konya da bulunuyor. Başvurular 06 Eylül 2017 tarihi saat 09:00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak.  Başvuruların son teslim tarihi ise 28 Eylül 2017.    

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.