İnternetten Rastgele Program İndirip Sürprizle Karşılaşmayın

İnternetten Rastgele Program İndirip Sürprizle Karşılaşmayın

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla, sanal alemden rastgele sitelerden program indiren vatandaşlara Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan önemli bir uyarı geldi: "Üyelik sözleşmesi iyice okunmadan...

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla, sanal alemden rastgele sitelerden program indiren vatandaşlara Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan önemli bir uyarı geldi: "Üyelik sözleşmesi iyice okunmadan kayıt olunan siteler vatandaşlarımıza sürpriz fatura çıkarabiliyor, her önünüze gelen siteden program indirmeyin."

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun birer emek mahsulü olarak internet ortamına geçirilmiş olan her türlü program, yazılım, kitap, müzik gibi ürünleri ilgililerin izni olmadan elde edip kullanmanın caiz olmadığına hükmetmesinin ardından konuyla ilgili bir açıklama da Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi. Bir vatandaşın, "Dosya, program indirme sitelerine üye oldum, kısa bir süre sonra üye olduğum siteden gelen e-posta ile ücret talep edildi ne yapabilirim?" sorusunu cevaplandıran Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sanal alemde rastgele sitelere üye olunmaması gerektiğine dikkat çekti. Sitelere üye olurken, kabul edilen üyelik sözleşmesinin dikkatlice okunması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu uyarılara yer verildi: "Birçok kişinin dikkat etmeden kabul ettiği bu sözleşmelerde üyelik ücreti ile ilgili bazı maddeler bulunmaktadır. Bu tür siteler bu durumu lehlerine kullanarak kazanç elde etmeyi amaçlamaktadırlar. Böyle durumlar ile karşılaşılması durumunda söz konusu internet sitesinin merkezi yurtiçinde bulunuyorsa; Tüketici Hakem Heyeti’ne, eğer şirket merkezi yurtdışında ise Cumhuriyet Savcılığı veya emniyet güçlerine birimlerine bizzat başvurulması gerekmektedir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.