Interfax: Ukrayna’da Operasyonlarda 11 Kişi Öldü

Interfax: Ukrayna’da Operasyonlarda 11 Kişi Öldü

Interfax Haber Ajansı, Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde başlatılan operasyonlarda 4 ile 11 arasında göstericinin öldüğünü duyurdu.

Interfax Haber Ajansı, Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde başlatılan operasyonlarda 4 ile 11 arasında göstericinin öldüğünü duyurdu. Donetsk bölgesinin kuzeyinde Kramatorsk’ta bulunan havaalanında kontrolü hükümet güçlerinin ele geçirdiği kaydedildi.

Rossiya 24 televizyonu muhabiri bölgeden yaptığı yayında, “Gerçekten kayıplar var. Tam sayının belirlenebilmesi için çalışmalar sürüyor. 4 kişi ile 11 arasında ölü var.” bilgisini paylaştı.

Kramatorsk Havalimanı'nda bulunan eylemcilerin, paraşüt birliklerinin inişini durdurmaya çalıştığı, bu sırada Ukrayna askeri birliklerinin ateş açtığı belirtildi.

Ria Novosti’ye bilgi veren yerel milis güçlerinin sözcüsü en azından 4 kişinin öldüğünü söyledi. Sözcü, “Havaalanındaki olaylar sona erdi. Ukrayna güvenlik güçleri kontrolü ele geçirdi.” dedi.

Ukrayna’nın doğu ve güney kentleri Harkov, Donetsk, Gorlovka, Slavyansk ve Kramatorsk’da federasyon isteyen Rusya yanlısı grupların eylemleri sürüyor.

Ukrayna geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, pazartesi sabah saatlerinde verdiği emirle, ordunun da kullanılarak bölgede terörle mücadele operasyonu başlatılmasını istemişti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.