İnsanlık sınıfta kaldı!

İnsanlık sınıfta kaldı!

Yemen'de yaşanan katliama sessiz kalınması, toplum vicdanını derinden yaralıyor. Gerek siyasilerin gerekse mazlumun sesi olmak için kurulan STK'ların Müslüman kanının akıtılmasına duyarsız tavır sergilemesi, tepkilere neden oluyor

Müslüman coğrafyasının üzerinde gözyaşı, kan ve zulüm eksik olmuyor. Suriye'den sonra şimdi de Yemen'de üzücü hadiseler meydana geliyor. Tüm yardım yollarının kapandığı Yemen'de günde  130 kişi ölüyor. İnsanlığın yüreğini en fazla 'kardeşin kardeşi öldürdüğü' bu dönemde kalınan sessizlik yakıyor. Bazı Müslüman ülkelerin tutumları ise İslam dini ile bağdaşmıyor.  Suudi Arabistan Yemen'e aylardır saldırı düzenliyor. Suudi rejimi; yaşlı, kadın, çocuk ayrımı yapmaksızın herkesi kurşundan geçiriyor. İstediği bölgeleri ele geçirebilmek adına her yolu mübah gören Suudlar, aslında kime hizmet ettiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Müslümanın Müslüman kanı akıttığı bu olaylar karşısında devlete destek değil tam tersi köstek olmaya başlayan STK'ların, siyasilerin sessiz kalması da dikkatlerden kaçmıyor. Protokol ile rahat görüşebilme ve şahsi işlerini daha kısa sürede çözebilme adına kurulan dernek ve vakıflar, gerçekliğini ve inandırıcılığını bu tavrı ile kaybediyor. Vatandaş, STK'ları ve siyasileri kendi vicdanı ile baş başa bırakıyor. Her zaman olduğu gibi yine sadece bir kaç dernek ve vakıf, bu olaylar karşısında tepkisini ortaya koyabiliyor.

VATANDAŞ YÖNETİCİLERİN TUTUMUNA UYAR

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Yemen'in İslamın ilk kalelerinden biri olduğunu hatırlattı. "Bizim bölgelerimiz ne çekiyorsa, stratejik konumundan çekiyor" diyen Uysal, Arap Baharı'na kadar Suud ile Yemen arasında bir sıkıntı olmadığını söyledi. Arap Baharı'nın ardından iktidara yönelik itiraz seslerinin yükseldiğini belirten Uysal, kışkırtmaların başladığını dile getirerek Suud'un ve İran'ın bölgede kendi hesaplarını ön plana çıkarmaya başladıklarını ifade etti. İHH'nın Yemen'deki merhum Erbakan Hoca'nın çizgisinde olan Islah Partisi ile sürekli irtibat halinde olduğunu ve bölgeye elinden geldiğince yardımı eksik etmediğini aktaran Uysal, şunları kaydetti: "Ülkemizin boğazını sıkmaya çalışan ülkeler, dışarı ile ilgilenmemizi istemiyor. Ülkenin en üst düzeyindeki isimler konuya ehemmiyet vermeli ki, vatandaşın da dikkatini çeksin. İmam, başka şeyler ile meşgul ettiriliyor. İHH olarak tek başımıza feryat ediyoruz. Boğazımızı sıkmaya çalışan ülkelerin derdi bizim ne Yemen ile ne de Filistin ve diğer ülkeler ile ilgilenmemizdir."

YAPRAK YİYEREK HAYAT SÜRDÜRÜYORLAR

Kamu-Sen Konya Şube Başkanı Veli Doğrul, Yemen'de yaşanan olayların Müslümanlara yakışmadığını ve insanlık ayıbının işlendiğini dile getirdi. Yemen'de yaprak yiyerek hayatını devam ettiren insanların varlığına dikkat çeken Doğrul, bireysel olarak bile herkesin üzerinde bu konuda bir vebal taşıdığını ifade etti. "Maalesef üzülerek söylüyorum mazlumun yanında olmak ve bu konuda devlete destek çıkmak amacı ile kurulan bazı dernek ve vakıflar sorumluluk alanının dışına çıkabiliyor" diyen Doğrul, daha sonra şunları kaydetti: "Bu konuda toplumun önde gelen bireylerine, STK temsilcilerine ve vatandaşlarımıza sorumluluklar düşüyor. Saldırıların yanı sıra Yemenli kardeşlerimiz açlık ile imtihan oluyorlar. Bu çağda böyle bir olayın yaşanması çok daha üzüntü verici. Müslüman, ferasetli olur. Bu coğrafyadan uzun zamandır zulüm, kan eksik olmuyor. Kardeşler, kardeşlerinin kanını akıtıyor."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum