Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

İnsanlık nasıl sarmalanır?

İnsanlık nasıl sarmalanır?

En güçlü silah kitabım (10)

Irkçı emperyalistlerin gücüne güç katan ve onların ideallerine en kısa zamanda ulaşmasını sağlayan Medya, gelişen teknoloji sayesinde kendisini alabildiğince geliştirdi. Bir merkezden (stüdyodan) yapılan bir yayın bir anda milyonlara ve hatta bütün dünyaya ulaştırılıyordu. Ele alınan konu birkaç medya kuruluşu tarafından da tekrarlanınca o konu günün gündemi haline geliyor, medyanın tesiri (narkozu) altında ki insanların artık avlanması kolay oluyordu.

Gece karanlığında yol alan bir otomobilin far ışığı karşısına çıkan bir tavşan, nasıl otomobilden kaçamaz öylece baka kalır ve üstüne gelen otomobil onu çiğner geçerse, medya tesiri altında kalan insanlarda da aynı olayı yaşanmaktaydılar.

Medya sadece bir koldan değil toplumu olabildiğince daireler içine almıştır. Gazeteler bir daire, radyolar bir daire, dergiler bir daire, televizyonlar bir daire ve internet ile sosyal medya bir başka daire ile insanlığı kuşatmaktadırlar. Birinden kaçan bir insan bir diğerine yakalanmakta, ben hiç yakalanmıyorum diyenler bile bir başka yakalanmış insanların tesiri ile yine yakalanarak fikren ve fiilen esir edilmektedir.

Zira fikren esir olan yani tesiri altında kaldığı medya gibi düşünen insanlar, onun istediği hareketleri oynayan maymunlar haline gelmiş olmaktadırlar.

Ne kadar doğru olduğu bilinmeyen ve bir yerden çıkartılan bir haber, Sosyal medya da bir anda bütün insanlara ulaşıyor ve onların haberin şekline uygun davranmalarını (koyun sürüsü gibi) sağlıyor.

SOSYAL MEDYA

Şimdilerde medya kategorisinde ama çok tesirli bir iletişim vasıtası daha ortalığı birbirine karmaktadır. Buna sosyal medya denmektedir. İnternetin bütün dünyayı bir ağ gibi sarıp sarmalaması yanı sıra sosyal medya denilen Facebook veya twitter gibi sosyal medyayı çok tesirli hale getirmiştir.

Ben de bu sosyal medyayı da en iyi kullananlardan biriyim. Her gün bir miktar zamanımı bunları kullanmaya ayırır, inancıma ve davama uygun haber, resim ve videoları paylaşarak, beğenerek ve yorum yaparak o haber, resim ve videoların yayılmasını sağlarım.

Facebook’da her başvuranı kabul etmediğim halde 5000 arkadaşta sona eren sitemde son olarak 4.960 arkadaşım, twitter’de 600 arkadaşım vardır. Bir haber veya resim paylaştığım zaman bu haber veya resim bir anda bütün bu arkadaşlarıma ulaşmaktadır. O arkadaşlarımın da arkadaşları vardır. Onlar da aynı resim veya haberi paylaşırlarsa, bir anda bu rakam 10 bin kişiye, 100 bin kişiye hatta milyonlarca kişiye ulaşmaktadır.

Özellikle teşkilat mensubu arkadaşlarımızın bu sosyal medyayı kullanması şarttır. Ancak bizim arkadaşlarımızdan büyük bir kısmı henüz bunu gündemlerine almamışlardır.

Peygamberimizin İslam’ı bütün Mekkelilere bir anda duyurması o devirde kullanılan bir çanın Peygamberimiz tarafından çalınması ile bütün Mekkelileri bir araya toplayabilmiş ve onlara; “Şu dağın arkasında size doğru gelmekte olan bir düşman ordusunun varlığını haber versem ne dersiniz?” dediğini ve onların da; “Sana inanırız. Çünkü sen Muhammed-ül Eminsin” dedikleri, malumlarınızdır. Hadis-i Şerifin devamını bildiğinizi kabul ederek yazmıyorum.

Bazı okurlarımın, “Irkçı emperyalizmin kontrolünde ki medya” yı siz neden kullanıyorsunuz? Veya “Şu adam o kadar takvadır ki evine televizyonu sokmamıştır” gibi sözler duymaktayım.

Yukarıda zaman zaman belirtmeye çalıştım. Bu vesile ile tekrar ifade etmek istiyorum. Medya bir alettir, bir vasıtadır. Onu iyiye kullanırsanız iyi, kötüye kullanırsanız kötü olur. Bir doktorun elinde ki neşter de bıçaktır, bir katilin elinde ki de… Ama biri insanı kurtarmayı amaç edinmişken diğeri insanı öldürerek yok etmeyi hedeflemiştir. Her ikisi de bıçaktır, diyerek söz konusu bıçakları aynı değerlendirmeye tabi tutamayız.

Irkçı emperyalizm medyayı, maalesef kendi çıkarları için ve kötüye kullanmaktadır. Bizler, yeryüzünde hak ve adalet olmasını isteyenler, savaş değil barış olmasını isteyenler, çifte standart değil samimiyet olmasını isteyenler, sömürü değil adil paylaşım olmasını isteyenler, sevgi ve kardeşlik olmasını isteyenler, AB değil İslam Birliğini kurmak ve yeni bir dünyayı kurmak isteyenler olarak en yüksek seviyede medyayı kullanmalıyız ki medya, bu ulvi gayelere hizmet etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR