İnşaatta Ölen İşçinin Başkent'teki Gecekondu Evine Yas Düştü

İnşaatta Ölen İşçinin Başkent'teki Gecekondu Evine Yas Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı merkez hizmet binası inşaatında ankraj delgi makinesine kapılarak hayatını kaybeden Hüsnü Allak (50) isimli işçinin Ankara Yenimahalle ilçesi Kayalar Mahallesi'ndeki gecekondu evine yas düştü....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı merkez hizmet binası inşaatında ankraj delgi makinesine kapılarak hayatını kaybeden Hüsnü Allak (50) isimli işçinin Ankara Yenimahalle ilçesi Kayalar Mahallesi'ndeki gecekondu evine yas düştü. Acılı ailenin yakınları ve komşuları, dar sokak ve merdivenlerden girilerek ancak ulaşılabilen eve gelerek taziyelerde bulundu. İşçinin, emekli olmasına rağmen yakın zamanda düğün yapan damadının borçlarını ödemek için çalıştığı öğrenildi.

Öğleden önce 10.30 sularında yaralı olarak getirildiği Gazi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Allak'ın cesedi, saat 15.30 sularında ise Adli Tıp'a götürüldü.

3 çocuk sahibi olan Hüsnü Allak'ın iki oğlundan birinin İzmir Menemen'de uzman çavuş olarak çalıştığı, diğerinin ise Ankara'da serbest meslekte çalıştığı belirtildi. İzmir'de görev yapan oğluna ilk önce ölüm haberi verilmezken, sadece kaza yaptığı iletildi.

Hastane önünde yakınları gözyaşı döktü. Ablası Zahide Alabay, "Ciğerimi yaktın" diye feryat etti. Aslen Çankırılı olan Hüsnü Allak'ın 95 yaşında olan babasına da acı haber verilemedi. Hüsnü Allak'ın kayınbabası Mustafa Alabay da "Torunlarım yetim kaldı" diye gözyaşı döktü. Hastaneye geldiğinde damadının "Beni kurtarın" dediğini öğrendiklerini belirten Alabay, "Bu acıya dayanılmaz" diye konuştu. Allak'ın emekli olmasına rağmen çalıştığını söyleyen Alabay, yakın zamanda kızını evlendirdiğini, artık dinlenmek istemesine rağmen damadının borcunu ödemek için çalıştığını anlattı.

Öte yandan Allak'ın yaşadığı evin gecekondu olduğu öğrenildi. Komşuları, Allak ailesinin Kayalar Mahallesi'ndeki dar merdivenlerden ancak ulaşılabilen evinde yaklaşık 20 yıldır yaşadıklarını aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.