İnşaat Sektöründe İşgücü Girdileri 3. Çeyrekte Azaldı

İnşaat Sektöründe İşgücü Girdileri 3. Çeyrekte Azaldı

Temmuz – Eylül aylarını kapsayan dönemde inşaat sektöründe istihdam, çalışılan saat ile brüt ücret ve maaş azaldı.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış...

Temmuz – Eylül aylarını kapsayan dönemde inşaat sektöründe istihdam, çalışılan saat ile brüt ücret ve maaş azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,9 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,3 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,5 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2014 yılı 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre değişmedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.