İnşaat, Dekorasyon Fuarları açıldı

İnşaat, Dekorasyon Fuarları açıldı

Konya İnşaat, Kent, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarları törenle açıldı. Fuarda 150'ye yakın firma stand açtı. Fuara Antalya, İstanbul, Erzurum, Şanlıurfa ve Bursa büyükşehir belediyeleri de katıldı

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarların açılış törenine Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ilçe belediye başkanları ve firma temsilcileri katıldı. Fuarın açılışında konuşan İlhan Ersözlü, Konya'nın önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını söyledi.

5 BÜYÜKŞEHİR STAND AÇTI

Fuar için 1 yıldır hazırlık yaptıklarını, fuarlarda yüzde 23'lük bir büyümenin olduğunu belirten Ersözlü, fuarlara 150'ye yakın firma ve belediyenin katıldığını, Erzurum, Antalya, Bursa, Şanlıurfa ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinin stand açtığını ifade etti. Gürcistan, Filistin, Irak ve Azerbaycan gibi ülkelerden heyetlerin fuar için Konya'ya geleceğini aktaran Ersözlü, Konya'da 2 bine yakın apartman yöneticisinin de fuarı ziyaret edeceğini, firmaların iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacağını kaydetti. Açılışta söz alan Bozkırlı Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Başkanı Kemal Çelik de, "Konya için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl fuara destek verdik. Önümüzdeki yıl daha büyük destek vereceğiz" açıklamasında bulundu. 

img_0343.jpg

FUARLAR YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Gelişimini sürdüren fuarların açılışına katıldıklarını belirten Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, fuarların geçen yıla göre yüzde 20 oranında büyüdüğünü dile getirerek, "Gelecek yıl emlak fuarını da açmak istiyoruz. 2017 yılında daha büyük ve güçlü fuarlara ev sahipliği yapacağız. Hedefimiz her yıl fuarlara 1 milyon ziyaretçi çekmek" sözlerini kullandı.

BELEDİYE FUARI ÖNEMLİ

Belediye fuarının önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, fuar organize ettikleri için işadamı kuruluşlarına, TÜYAP ve Konya Ticaret Odası'na teşekkür etti. Konya TÜYAP Fuar Merkezi'nin şehrin cazibe merkezlerinden olduğunu belirten Akyürek, Konya'nın belediyecilik merkezi ve okulu olduğuna dikkat çekerek, "Geçen yıla kadar Konya'da toplamda 206 belediye vardı. Türkiye'nin toplam belediyelerinin yüzde 15'i şehrimizdeydi. Belediyecilik fuarını bu nedenle güçlendirmek istiyoruz. Şehrin kalitesini iyi projeler, iyi malzemeler ve iyi işçilik artırır" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından fuarların açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılış merasiminden sonra protokol üyeleri standlrı tek tek gezdi, firma ve belediye temsilcilerinden bilgi aldı. Fuarlar 29 Mayıs'a kadar açık kalacak.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.