İngiltereli Müslümanlardan Hükümete 'Sıkı Denetim' Uyarısı

İngiltereli Müslümanlardan Hükümete 'Sıkı Denetim' Uyarısı

İngiltere'de hükümetin Irak ve Suriye'de savaşan ya da bunu planlayan marjinal gruplara karşı sıkı güvenlik önlemleri almaya hazırlanması Müslümanları endişelendirdi. Britanya Müslüman Konseyi, çıkarılması düşünülen yasaların Müslümanlar...

İngiltere'de hükümetin Irak ve Suriye'de savaşan ya da bunu planlayan marjinal gruplara karşı sıkı güvenlik önlemleri almaya hazırlanması Müslümanları endişelendirdi. Britanya Müslüman Konseyi, çıkarılması düşünülen yasaların Müslümanlar arasında rahatsızlığa sebep olacağı ve hedeflenenin tersi sonuçlar doğurabileceği uyarısını yaptı.

The Guardian gazetesine konuşan Britanya Müslüman Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Harun Khan, "Hükümetin, bu çocukların neden o yola sürüklendiğini anlaması için bizimle konuşması gerekiyor. En büyük problemlerden biri bu konunun devamlı gündemde tartışılıyor ve insanların sahip olduğu pasaportlarıyla rahatsız edici şekilde denetleniyor olması. Bu yüzden Müslüman gençler daha çok radikalleşmeye başlıyor.” dedi.

Harun Khan, “Şimdiye kadar gençlerde benzeri görülmemiş bir olaya tanıklık ediyoruz. İnsanlar yapılan katliamları televizyondan izleyip, bir şeyler yapmalıyız diye düşünürken, biz ülke olarak kapılarımızı kapatıyoruz.” diye devam etti.

İngiliz hükümetine bir başka uyarı ise Quillam Düşünce Kuruluşu Müdürü Ghaffar Hussain’den geldi. Hükümetin terör örgütlerine karşı stratejilerinin olduğunu fakat aykırı-radikal örgütlere karşı mevcut herhangi bir önlemin alınmadığını söyleyen Hussain, esas önlemin insanların radikalleşmeden önce alınması gerektiğini savundu.

Britanya Galler Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Saleem Kidwai ise çözüm için İçişleri Bakanlığı’nın Britanya Müslüman Konseyi’yle irtibat halinde olması gerektiğini, böylelikle diyalog sürecinin başlayabileceğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.