İngiltere’de Uyuşturucu Kullanımının Yasal Hale Getirilmesi Tartışılıyor

İngiltere’de Uyuşturucu Kullanımının Yasal Hale Getirilmesi Tartışılıyor

İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası’nın gündeminde bugün önemli bir konu tartışılıyor. Hükümetin hazırladığı raporda, cezai yaptırımların uyuşturucu kullanım oranını etkilemediği belirtiliyor.İngiltere İçişleri...

İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası’nın gündeminde bugün önemli bir konu tartışılıyor. Hükümetin hazırladığı raporda, cezai yaptırımların uyuşturucu kullanım oranını etkilemediği belirtiliyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, 43 yıl sonra uyuşturucu tüketimi ile ilgili yürürlükteki yasaları değiştirmek için harekete geçti. 10 farklı ülkedeki yaptırımları araştıran bir komisyon, uyuşturucu kullanımını 'suç' yerine 'sağlık problemi' olarak değerlendirilmesi gerektiği sonucuna vardı.

Raporda sunulan istatistikler ise parlamentoda bir ok tartışmayı beraberinde getirdi. Liberal Demokrat Parti milletvekili Norman Baker, verilerden hareketle bazı uyuşturucu maddelerin kullanımının yasal hale getirilmesi gerektiğini savundu. Baker, Portekiz’de madde kullanımının sağlık problemi olarak tanınmasının ardından uyuşturucu kullanım oranının önemli ölçüde düştüğünü belirtti.

Başbakan David Cameron ise geçerli yaptırımların değişmeyeceğini ve uygulamaların doğru olduğunu savunuyor. Madde kullanımının ceza unsuru yerine sağlık problemi olarak değerlendirilmesine sıcak bakan İngiltere Hükümeti, herhangi bir uyuşturucu maddenin tüketimini yasal hale getirmenin ise mümkün olmadığını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.